ACHTERGROND VAN HET CONCEPT

Rugpijn is een van de meest voorkomende problemen in de Westerse samenlevingen. Dit veroorzaakt meer financiële verliezen voor bedrijven en verzekeringsystemen dan elke andere ziekte behalve verkoudheid. Volgens wereldwijd onderzoek heeft 80% van de mensen éénmaal of meerdere malen in hun leven pijn in de rug.

Het ‘David Rug Revalidatieconcept’ heeft zich ontwikkeld tot een van de meesvooraanstaande behandelingen op het gebied van de wervelkolom. Het is gebaseerd op medische trainingtherapie. Duitsland is een van de grootste spelers in de wereld op dit gebied. Het pionierende David onderzoekcentrum is uitgegroeid tot het belangrijkste centrum op het gebied van rugtraining in de wereld. Het heeft meer dan 300 klinieken in Duitsland en andere Noord-Europese landen.

medical-travel-spain-spine-concept-2

Het ‘David Rug Revalidatieconcept’ komt voort uit medische en technische kennis die gedurende tientallen jaren van ontwikkeling en dankzij het gebruik van apparatuur voor revalidatie tot succesvolle behandeling van problemen in de wervelkolom heeft geleid. Dankzij de David filosofie “Beweging is Geneeskunde” zijn honderdduizenden mensen in verschillende landen behandeld en genezen van rugpijn, veroorzaakt door verzwakte rugspieren. Het ‘David Rug revalidatieconcept’ is gebaseerd op het trainen van de belangrijkste spieren van het lichaam met behulp van speciale revalidatiemachines. Dankzij deze apparatuur is het eenvoudig de ‘core’ musculatuur van de rug te trainen en te meten.

Opgemerkt dient te worden dat zelfs een ‘gezond’ persoon ernaar moet streven om deze spieren in vorm te houden. Een normale fitnesstraining garandeert niet dat de juiste spieren die de rug moeten ondersteunen en stabiliseren worden getraind. Bij de gemeenschappelijke rugoefeningen worden meestal de billen getraind die verantwoordelijk zijn voor heupstrekking. Slecht uitgevoerde buikspieroefeningen kunnen zelfs de onderrug verslechteren. Mensen die veel aan fitnesstraining doen, hebben de neiging om relatief sterkere buikspieren te hebben in vergelijking met de rugspieren. Deze onbalans kan leiden tot abnormale kromming van de onderrug, de zogenaamde hyperlordose. Aerobic oefeningen zoals hardlopen en balsporten vereisen een sterk en gezond spierstelsel om deze sporten veilig te kunnen uitvoeren. Het David rug revalidatieconcept is ontworpen om deze zaken aan te pakken.

es-medical-travel-spain-spine-concept

THERAPEUTISCHE OPLOSSINGEN

Degeneratieve gewrichtsaandoeningen zijn de belangrijkste oorzaak van rugpijn en dit zorgt voor een verlies aan levenskwaliteit op middelbare leeftijd en bij ouderen.

Het David Rug revalidatieconcept is een begrip geworden in de afgelopen 30 jaar. Het behoort tot een van de meest prominente concepten op het gebied van medische rugrevalidatie. De David machines vormen de steunpilaar van deze revalidatiebehandeling. Dit concept, dat wordt erkend door de meeste grote verzekeraars, maakt gebruik van speciale trainingsmachines met technologische toepassingen voor een juiste diagnose en behandeling.

Het rugconcept is gebaseerd op therapeutische behandelingen en training die worden aangevuld met het David Rug revalidatieconcept. Samen vormen ze een complete revalidatieoplossing die geschikt is voor een breed scala van rugpatiënten.