ACHTERGROND VAN HET CONCEPT

Rugpijn is een van de meest voorkomende problemen in de westerse samenlevingen waardoor, meer financiële verliezen aan bedrijven en verzekeringen systemen dan elke andere ziekte behalve verkoudheid. volgens wereldwijd onderzoek hebben 80% van de mensen éénmaal of meerdere malen in hun leven pijn in de rug. Hiervan hebben ongeveer 40% van de mensen aanvallen van pijn die langer dan een dag duren.

Het “David” Rug Revalidatie concept heeft zich ontwikkeld tot een van de meest prominente behandelingen op het gebied van de wervelkolom. Het is gebaseerd op medische trainings therapie. Duitsland is één van de grootste spelers in de wereld op dit gebied. Het pionerende David onderzoekcentrum is uitgegroeid tot het belangrijkste centrum op het gebied van rugtraining. Het heeft meer dan 300 klinieken in Duitsland en andere Noord-Europese landen.

medical-travel-spain-spine-concept-2

Het “David” Rug Revalidatie concept komt voort uit medische en technische kennis die in tientallen jaren van ontwikkeling en het gebruik van apparatuur voor revalidatie en behandeling van wervelkolom problemen. De “David” fylosofie “Beweging is Geneeskunde” heeft duizenden mensen in verschillende landen behandeld en genezen van rugpijn veroorzaakt door verzwakte rugspieren. Het “David” Rug Revalidatie concept is gebaseerd op het trainen van de belangrijkste spieren van het lichaam met behulp van speciale revalidatie machines. Dankzij deze apparatuur is het eenvoudig de “core” musculatuur te trainen en te meten.

Opgemerkt dient te worden dat zelfs een “gezond” persoon ernaar moet streven om deze spieren in vorm te houden. Een normale fitness training garandeert niet dat de juiste spieren die de rug moeten ondersteunen en stabiliseren worden getraind. Bij de gemeenschappelijke rug oefeningen worden meestal de billen getraind en die verantwoordelijk zijn voor heupstrekking. Slecht uitgevoerde buikspieroefeningen kunnen zelfs de onderrug verslechteren. Mensen die veel aan fitness training doen hebben de neiging om relatief sterkere buikspieren te hebben in vergelijking met de rugspieren. Deze onbalans kan leiden tot abnormale kromming van de onderrug, de zogenaamde hyperlordose. Aerobic oefeningen zoals, hardlopen en balsporten vereisen een sterk en gezond spierstelsel om deze sporten veilig te kunnen uitvoeren. Het David rug Concept is ontworpen om deze zaken aan te pakken.

es-medical-travel-spain-spine-concept

THERAPEUTISCHE OPLOSSINGEN

Degeneratieve gewrichtsaandoeningen zijn de belangrijkste oorzaak van rugpijn en dit zorgt voor een verlies aan kwaliteit van leven op middelbare leeftijd en bij ouderen.

Het David Rug concept is een begrip geworden in de afgelopen 30 jaar. Het behoort tot een van de meest prominente concepten op het gebied van medische rug revalidatie. De David machines zijn de steunpilaar van behandeling. Dit concept, dat wordt gedekt door de meeste grote verzekeraars, maakt gebruik van een groot aantal machines en therapeutische toepassingen.

David apparaten zijn ontworpen voor de gebruiker, zodat deze eenvoudig te bedienen zijn.

De oplossing gebaseerd op therapeutische behandelingen en training wordt goed aangevuld met het David Rug Concept en samen vormen ze een complete revalidatie oplossing die geschikt is voor een breed scala van rug patiënten.