medical-travel-spain-spine-david-back-nek-logo

Analyse en verbetering van de functionaliteit van de wervelkolom wordt bereikt door te werken met de best meest moderne medische trainings- en analyse apparatuur.

Wereldwijd zijn er meer dan 400 grote klinieken, gezondheidscentra en bedrijven die hun patiënten, cliënten en medewerkers behandelen met deze wetenschappelijk valide apparatuur.

BEKIJK DEZE VIDEO

HET DAVID RUG CONCEPT

De grote kracht van dit concept is de kwaliteit en de wetenschappelijke mogelijkheden. De hoofdlijn bestaat uit vijf machines voor analyse en training. Deze units meten ieder afzonderlijk de beweeglijkheid en de kracht van een specifieke beweging. Het gepatenteerde Lock Hip System staat garant voor betrouwbare metingen in het sagittale vlak van het bewegingsgebied. Deze informatie wordt opgeslagen in een computerprogramma. Als alle resultaten bekend zijn wordt er berekent of de wervelkolom gebreken heeft in kracht en/of beweeglijkheid.  Aan de hand van deze gegevens wordt een individueel programma opgesteld. Wij als professionele instelling hebben het DAVID concept aangevuld met andere medische apparatuur. Deze apparatuur is allen uitmuntend op het gebied van de wervelkolom. Het bestaat uit metingsapparatuur van Hogans Health (USA), meet- en trainingsapparatuur van Enraf Nonius (NL) en functionele trainingstoestellen van andere vooraanstaande merken op medisch gebied. Daarnaast beschikken wij over speciale apparatuur voor cardiovasculaire training en maken we gebruik van machines die symptomen van actieve, passieve en / of functioneel aard verlichten.

De metingen zijn een essentieel element voor een effectieve revalidatie. In feite zijn ze onmisbaar voor een goede revalidatie. Goed om te weten is dat er geen verband bestaat tussen de sterkte van de spieren van de lumbale en thoracale wervelkolom en het algemene niveau van de lichaams sterkte. Vaak worden er verrassende resultaten verkregen. Elke unit van het David Back Concept kan worden gebruikt voor analyse en revalidatie. De DAVID apparatuur kunnen allemaal verbonden worden met een computer programma voor digitale testen, deze modules heten MC-3M.

De hoogontwikkelde technologie staat garant voor de hoogste nauwkeurigheid in termen van metingen. De referentiewaarden voor alle mogelijke beweging van de rug zijn de belangrijkste elementen van het DAVID Rug Concept. Met een speciaal ontwikkeld computer programma, zijn alle gegevens verzameld, geanalyseerd en wordt er een trainingsvoorstel gegeven. De motivatie van de patiënt wordt vergroot door de constante monitoring van de vooruitgang.

es-medical-travel-spain-spine-david-back-nek

SPECIFICATIES

het DAVID rug concept:

 • Analyse van de biomechanische functie m.b.v. speciale software
 • De basis is een gestandaardiseerd therapie concept bestaande uit oefeningen met controlerende medische apparatuur en/of functionele therapie toegepast op uw klinische klachten
 • Ontspannings- en strekoefeningen
 • Functionele training
 • Intensieve rug training (ergometrisch)
 • Vragen en motivatie (psychologische interventie)
 • Cardiovasculaire training
 • Therapie Monitoring

Voordelen voor de patiënten:

 • Vastlegging van sterke en zwakke punten d.m.v. computergestuurde analyse
 • Effectieve evaluatie en registratie
 • Verbetering spieren en gewrichten v/d wervelkolom
 • Doorbreken van ziektepatroon
 • Het makkelijker kunnen uitvoeren van de dagelijkse activiteiten
 • Betere kwaliteit van leven
 • Langdurige effectiviteit van de therapie
 • Kosten efficiënt
 • Hoge mate van motivatie en tevredenheid van de patiënt

 

TRAINING APPARATUUR

F110  DE LUMBALE / DORSALE EXTENSIE

De uitbreiding van de lenden-en rugwervels zijn de belangrijkste individuele oefeningen. Hun belang is gebaseerd op de unieke gepatenteerde heup stabilisatiemechanisme. Gepatenteerde bestaat hoofdzakelijk uit de unieke combinatie van mechanische componenten zoals de stoel, de convexe rugleuning, de stabilisator van de knie en de voetenplaat. De gebogen rugleuning bevat alle dorsale en lumbale wervelkolom tijdens het sporten, wervel voor wervel. De belasting is verticaal met een kleine axiale weerstand. De progressieve weerstand van de machine maakt een effectieve functionele training in een breed bereik van de beweging, die geschikt zijn voor mensen die lijden aan pijn in de rug. Met meerdere aanpassingen mogelijk, kan de juiste houding en de juiste laadniveau individueel bepaald voor elke gebruiker.

 

F120  LUMBALE/DORSALE ROTATIE

Het geeft ons de mogelijkheid om de dosis nauwkeurig gewicht werpt nieuw licht op de functionele beweging van de rug. Het onderste deel van de wervelkolom wordt geroteerd terwijl het bovenste deel vast blijft. De startpositie-afhankelijke mobiliteit is gebruiksvriendelijk aanpasbaar. Dit zorgt voor een ongelooflijke verbetering van de motorische controle. De beweging vindt plaats in twee richtingen. Rotatie spieren van de lumbale en dorsale wordt bediend door excentrische en concentrische beweging. Hierdoor kan een zeer effectieve training van de schuine spieren (interne en externe laterale buikspieren) en transversale spieren van de erector wervelkolom weer. De machine DAVID F120 Lumbale Rotatie / Dorsal is een essentieel onderdeel van David Back Concept.

 

F130 LUMBALE/DORSALE FLEXIE

Een andere belangrijke oefening BACK CONCEPT VAN DAVID is de lumbale / dorsaalflexie. Het stabilisatiemechanisme van de heup en de rugleuning bepaalde potentieel elimineren verkeerde bewegingen die druk veroorzaken op de wervelkolom. Het resultaat is een segmentale beweging van de lumbale en rugwervels van een effectieve en dynamische manier dat versterkt de buikspieren het gehele bereik van de beweging. Instellen van de bewegingsbaan vloeibaar, waardoor het uitrekken van de elastische elementen en spier contractiele agonisten. Deze oefening zorgt voor een betere mobilisatie van de wervelkolom. De DAVID systeem F130 flexie / Dorsale kan helpen train je je buikspieren met minimale of Hazard zelfs met veel gewicht.

 

F140 CERVICALE EXTENSIE EN LATEROFLEXIE

CONCEPTIE VAN DAVID BACK omvat ook oefeningen voor de nek en de nek en thoracale wervelkolom regio. Om het gewicht belasting van de machine te bepalen, dezelfde principes gebruikt voor andere functionele concept geldt oefeningen . Het risico van overbelasting wordt verminderd door de exacte berekening van de geschikte concentratie voor elke maat trainingsplan gewicht . De machine biedt analyse en training cervicale spieren extensie , flexie en buigen . De mobiliteit van de cervicale wervels wordt gemeten met een goniometer bepaald CMS F144 genoemd Cervical meetsysteem ( Cervical Measurement System ) , dat instelbaar afhankelijk hoofdomvang van de patiënt . Professionele instellingen die willen hun vakgebied uit te breiden en ook de cervicale regio van de wervelkolom kon zijn basisuitrusting compleet met deze aanvullende opleiding machine van toestellen van David .

 

F150  LATEROFLEXIÓN LUMBAR/DORSAL 

De DAVID F150 wordt gebruikt om de mobiliteit van de lumbale wervels en dorsale frontale vlak te vergroten en te analyseren en trainen spierkracht en / of de functionele capaciteit van spieren geïsoleerd uit lumbotorácica buigen. Net als de gebruiker-F110 afhankelijk yF130 eenheden, de patiënt of de positie van de L3 en L4 vertebrae, axiaal en correct gepositioneerd gebaseerd op de rotatieas van het trainingsapparaat. De as van de borst of schouder wordt bepaald door de stabilisator van de schouder mechanisme. Net als in de machine DAVID F120, de beweging vindt plaats in twee richtingen, waardoor het buigen van de lumbale spieren en terug door de excentrische bewegingen zowel concentrische activeert.

 

HET MC-M SYSTEM EN DE DMS CASSETTE

Metingen zijn essentiële elementen van effectieve training . In feite zijn ze onmisbaar bij de wervelkolom werkten . Er is geen significante correlatie tussen de sterkte van de strekkers van de lumbale dorsale en het algemene niveau van sterkte , en vaak uitzonderlijke resultaten . Elke machine opleidingsconcept TERUG VAN DAVID ook worden gebruikt voor bepaalde analyses . Naast machines BACK CONCEPT VAN DAVID , de andere eenheden als de toekomst LINE , Mediline en REHAB LINE kan verbinding maken met 3M geautomatiseerde MC – MC – MC – 1M of 2M modulaire testen ( met 6-kanaals EMG ) . De hoogontwikkelde technologie zorgt voor meer accurate meting . Uiteraard is de exacte gepatenteerde stabilisatiesysteem zorgt korporaal betrouwbare en legitieme analyse. De referentiewaarden voor alle bewegingen zijn de belangrijkste elementen BACK CONCEPT VAN DAVID . Met een speciaal computerprogramma , zijn alle gegevens verzameld , geanalyseerd en ontwikkeld . Motivatie van de patiënt en de gebruikers wordt door een regelmatige en voortdurende toezicht gehouden. Alleen met minimale prijsverschil in vergelijking met conventionele training machines, digitale meting module DAVID MC – M heeft duidelijk zijn voordelen.