Electrolyse Percutaneo Intratisular (EPI®)

Electrolyse Percutaneo Intratisular (EPI®) is een techniek binnen de fysiotherpie ontwikkeld door Dr. José Manuel Sánchez (Barcelona, Spanje) met het doel het restabilizeren en het verbeteren van de biologische mechanismen om verschillende aandoeningen van de weke denle te genezen.
De EPI® techniek is een essentieel en effectieve therapie geworden binnen de sportfysiotherapie, neuromusculaire fysiotherapie, ortopedische fysiotherapie en verloskunde en urogynecologie.
EPI® is het onder echografie inbrengen van een acupunctuurnaald waardoor een gecontroleerde, directe, specifieke electrische current wordt geleid. Dit geeft alleen in het gedegenereerde gebied waar het weefsel behandeld moet worden een electrochemische reactie. Het hoofddoel is om een niet thermale moleculaire desionisatie te produceren dat een cellulaire en fysiologische regeneratie bewerkstelligd van de weke delen.  Het heeft geweldige resultaten in het behandelen van peesontstekingen, spierblessures, ligament problemen en littekenweefsel.