Revalidatiecentrum

FAQ

Inicio/FAQ

FREQUENTLY ASKED QUESTIONS

Revalidatiecentrum Medifit is van maandag tot en met vrijdag geopend tussen 09:00 en 19:00 uur.
De behandelingen worden ook van maandag tot en met vrijdag gegeven met uitzondering van enkele feestdagen. Informeert u naar deze dagen.

Uw eerste aanspreekpunt is uw huisarts. Bespreekt u met hem/haar uw klacht. Als uw huisarts van mening is dat u specialistische zorgh nodig heeft, zal hij/zij voor u een verwijsbrief schrijven en doorverwijzen naar de specialist. Dit kan dus een revalidatiearts zijn. Indien vervolgens uw revalidatiearts een medische indicatie geeft voor het volgen van een revalidatebehandeling, kunnen wij u een voorstel doen.

Dit is afhankelijk van diverse factoren zoals bijvoorbeeld de duur en intensiteit van de behandeling. Elke patient krijgt een op maat gemaakt revalidatieprogramma. Echter wordt dit normaal gesproken geheel vergoed door alle Nederlandse zorgverzekeraars uit het basispakket.

Wij houden altijd zoveel mogelijk rekening met de wensen van de patient, maar moeten goed kijken naar de beschikbaarheid van de therapeuten, de behandelruimtes en uiteraard een goed programma balans voor de patient.

De vliegreis (reiskosten in het algemeen, vliegen of met eigen auto o.i.d) is voor eigen rekening.
Medicijnkosten
Eigen persoonlijke uitgaven

Nee, deze zijn voor eigen rekening. Vraag na bij uw zorgverzekering of u misschien iets van deze kosten kunt terugvorderen.

Ons multidisciplinair team bestaat uit diverse therapeuten en bieden de volgende disciplines:
Acupunctuur, ergotherapie, fysiotherapie, lymfedrainage, relaxtherapie, neuropsychotherapie, osteopathie, manuele therapie, chiropractie, hydrotherapie, oefentherapie, podologie, elektrostimulatie of een behandeling met botox om spierverslapping te genereren, revalidatiearts.

Een revalidatiearts is een arts die zich heeft gespecialiseerd in het begeleiden van een patient die een of meerdere beperkingen heeft in zijn/haar dagelijks functioneren ten gevolge van een aandoening of een ongeval. Deze specialist is nauw betrokken bij het gehele revalidatieproces.

Dit betekent dat u regelmatig naar uw revalidatiecentrum gaat om uw behandelingen te ondergaan. Eenmaal uw programma gedaan, gaat u weer terug naar huis. U verblijft dus niet intern in het revalidatiecentrum.

Dit betekent dat u intern in het revalidatiecentrum verblijft en daar ook de revalidatiebehandelingen ondergaat.

Hierbij richten wij op oudere patienten die weer moeten herstellen na bijvoorbeeld een val waarbij een heup of knie is gebroken. Zij verblijven dan meestal in het bij ons aangesloten verpleeghuis nabij ons Revalidatiecentrum. Door middel van hulp van ons multidiciplinair team, zorgen wij ervoor dat de patient weer zelfstandig kan functioneren en herstellen van bijvoorbeeld deze val.

Hierbij richten wij op oudere patienten die weer moeten herstellen na bijvoorbeeld een val waarbij een heup of knie is gebroken. Zij verblijven dan meestal in het bij ons aangesloten verpleeghuis nabij ons Revalidatiecentrum. Door middel van hulp van ons multidiciplinair team, zorgen wij ervoor dat de patient weer zelfstandig kan functioneren en herstellen van bijvoorbeeld deze val.

Hierbij richten we op revalidatie bij patienten na een beroerte (CVA), het hebben van een spierziekte (MS, Multiple Sclerose), Parkinson etc.

Dit type revalidatie richt zich op aandoeningen, letsels of beperkingen die hun oorzaak hebben in het lichaam. Denkt u bijvcoorbeeld onder andere aan hartrevalidatie, longrevalidatie, chronische pijn revalidatie, keup-, en knierevalidatie.

Wij bieden medisch specialistische revalidatie aan, zowel niet-neurologische, als neurologische revalidatie. Bovendien bieden wij ook geriatrische revalidatie aan.

Absoluut niet, de meeste patiënten komen alleen. Iedere vliegmaatschappij en vliegveld is voorbereid op rolstoelgebruikers, met name het vliegveld Alicante is gespecialiseerd boor begeleiding van patiënten met mobiliteit problemen. Bij het reserveren van de tickets is dit wel het beste om een mobiliteit probleem aan te geven, zodat hiermee rekening kan worden gehouden Bij aankomst staat er iemand van ons personeel op het vliegveld op u te wachten. Vervolgens wordt u naar het verblijf gebracht en geholpen met alles wat u nodig heeft.

Als u bij ons klaar bent met de revalidatie dan wordt u weer naar het vliegveld van Alicante gebracht. Hier wordt u geholpen met uw bagage en inchecken. De vluchten van Transavia hebben de mogelijkheid u te begeleiden tot aan de aankomsthal in Nederland. U moet dus wel zelf zorgen dat iemand u in Nederland op komt halen. Als u liever met professioneel ziekenvervoer naar huis gebracht wordt dan kunnen wij dat voor u regelen. Om verder herstel te bevorderen is het waarschijnlijk van belang dat u in Nederland verder oefent bij een therapeut of centrum bi u in de nuurt, dit is meestal poliklinisch. Wij schrijven een behandelverslag en een behandelplan hoe u het beste in Nederland verder kunt gaan met de therapie. De artsen en therapeuten kunnen altijd contact met ons opnemen voor eventuele vragen. Wij zullen dan het behandelplan met de betrokken behandelaars bespreken.

Wij bieden 2 mogelijkheden en deze zijn als volgt;

  • 1. U kunt verblijven met of zonder partner in een van onze volledig ingerichte luxe appartementen met 1 of 2 slaapkamers. Dit zijn appartementen waar u zelfstandig kunt verblijven. Hier is geen 24 uurs verpleging, wel een 24 uur oproep dienst van onze Nederlandse huisarts en wie bieden hier verpleging op afgesproken tijden. Alle appartementen hebben WIFI en Nederlandse Satelliet Televisie.

  • 2. Als een patiënt zonder partner of begeleider komt en kan niet zelfstandig in een appartement verblijven, dan bieden wij de mogelijkheid om in een kamer binen het revalidatie complex te verblijven met 24 uur medische zorg en verpleging. Echter ook hier is een parnter of begeleider van harte welkom om te verblijven, we zetten dan een extra bed op de kamer. Soms verblijven de patiënten hier de eerste weken en als de patiënt door de revalidatie meer zelfstandig functioneert kan deze vervolgens “overstappen” naar een appartement.>/LI>

Dit hangt af van de klachten. Na een heup of knie operatie meestal 3 weken. Na een beroerte meestal 8 weken, echter soms zelfs 6 maanden. Bij overige klachten meestal 6 tot 8 weken.

Als u een indicatie heeft voor revalidatie van een revalidatiearts dan heeft bij ons net zoveel recht op revalidatie als in een revalidatiecentrum in Nederland. U heeft recht op revalidatie uit het basispakket van alle Nederlandse verzekeringen als een revalidatiearts dit heeft geïndiceerd, u hoeft dus niet aanvullend verzekert te zijn! Als de revalidatie art een klinisch verwijzing voor u schrijft heeft u recht op revalidatie inclusief het verblijf, als de revalidatiearts vindt dat verblijf niet nodig is omdat u prima zelfstandig kunt functioneren dan krijgt u alleen het verblijf vergoed.
Dit betekent dat de gehele revalidatie en verblijf (inclusief transport van en naar het vliegveld en eventueel een gratis huur auto) vergoed wordt. Voor een eventuele begeleider is er een kleine bijdrage voor het gebruik van “volpension”. Wij hebben een direct contract en met VGZ, Univé, UMC, IZA cura, IZA, IZZ, BEWUZT, ZEKUR en ZORGZAAM, DSW, ONVZ en hebben bij deze verzekeringen dus alleen maar de verwijzing van een revalidatiearts nodig om met de revalidatie te mogen beginnen. Echter werken wij ook samen met alle andere Nederlandse zorgverzekeraars. Echter bij deze zorgverzekeraars moeten we eerst een aanvraag doen en vervolgens wachten op toestemming. Deze toestemming duurt ongeveer 10 werkdagen, als de verwijzing van de revalidatiearts goed is dan krijgen we eigenlijk altijd toestemming. Dit omdat wij werken voor dezelfde tarieven die in Nederland gangbaar zijn echter leveren wij veel meer service, persoonlijke therapie en begeleiding en het dubbele aantal behandeluren dan dat gangbaar is in Nederlandse revalidatiecentrums. Dit kunnen wij bieden omdat onze huisvesting en loonkosten lager zijn dan in Nederland.

Wij hebben geen wachttijden.

De vliegreis is voor eigen rekening. Verder zit alles in het pakket.

Absoluut, er is dan wel een kleine bijdrage als de partner of belegeider gebruik wilt maken van het volpension. Ook stellen wij een gratis huurauto te beschikking zodat u en de partner of begeleider kan genieten van de prachtige omgeving.

U komt in aanmerking voor een gewrichtsvervangende operatie als uw orthopeed in Nederland (of elders) die diagnose heeft gesteld. Uw orthopeed heeft meestal röntgenfoto´s laten maken van het pijnlijke gewricht en heeft deze geanalyseerd. Aan de hand van deze gegevens zal de specialist u informeren over de verschillende mogelijkheden. Als een knie- of heupprothese wordt voorgesteld dan betekent dit dat deze ingreep de beste oplossing is voor uw probleem. De operatie kunt u in Benidorm laten uitvoeren. De aansluitende revalidatie vindt plaats bij revalidatiecentrum Medifit in Moraira, Costa Blanca.

Neem voor meer informatie contact met ons op, of met uw verzekeraar in Nederland.

De eigenlijke postoperatieve pijn vermindert sterk na enkele dagen, maar de meeste patiënten ervaren onmiddellijk het verdwijnen van de pijn die veroorzaakt werd door de artrose. De intensieve revalidatie begint dus drie dagen na de operatie. Gedurende de volgende drie weken zal de pijn geleidelijk verder verminderen, in die periode neemt u pijnstillers, naargelang uw individuele pijndrempel. U zult na de 3 weken intensieve revalidatie de belangrijkste dagelijkse activiteiten kunnen verrichten.

Na ongeveer zes weken moet u vlot kunnen lopen (zonder krukken), op dat ogenblik hebt u normaal gezien voldoende spiercontrole herwonnen om in alle situaties snel en gepast te kunnen reageren, dan mag u dus weer auto rijden. Indien u geopereerd bent aan de linkerknie of heup en indien u beschikt over een auto met automatische versnellingsbak mag u eventueel iets sneller in uw auto rijden.

Als uw knie of heup echt helemaal versleten is dan zijn er geen andere mogelijkheden. Is de slijtage in uw knie of heup nog niet zo ernstig, dan kan de pijn in veel gevallen worden bestreden met paracetamol of ontstekingsremmers. Soms kan het helpen om het gewricht met een kijkoperatie schoon te maken. Bescherming in de vorm van een brace (een metalen of kunststof omhulsel dat je rondom de knie kunt binden) voorkomt abnormale bewegingen en zorgt ervoor dat de knie wordt ontzien.

In het geval van een matige knieslijtage kunnen we voor een injectie in het kniegewricht met hyaluronzuur kiezen. Deze vloeistof werkt als een soort smeermiddel in de knie en kan daardoor enkele weken tot maanden pijnverlichting geven. Het effect ervan is echter niet onomstotelijk bewezen.

Bij een kleine, lokale beschadiging in het kraakbeen, bijvoorbeeld na een ongeval, kan het kraakbeen soms worden gerepareerd met gekweekte kraakbeencellen. Bij slijtage in het gehele gewricht is dat (nog) geen optie.

Als u bij ons weggaat kunt u alweer lopen zonder krukken en een heleboel dagelijkse activiteiten doen. Om verder herstel te bevorderen is het van belang dat u in Nederland verder oefent bij de fysiotherapeut. Het is daarom handig om al voor de operatie een fysiotherapeut bij u in de buurt te zoeken en alvast afspraken te maken voor de periode na Spanje. Wij kunnen dan ook gemakkelijk kontakt met hem opnemen om alles te overleggen.

Revalidatiecentrum