Fysiotherapie

Het menselijk lichaam is een verbazend knap en goed georganiseerd geheel van spieren, zenuwen, botten en gewrichten waar we dagelijks op moeten kunnen rekenen. Lopen, staan, springen, bukken, het zijn vaak volkomen vanzelfsprekende bewegingen. Dat bewegen niet zo vanzelfsprekend is, beseft u pas als u ergens last van krijgt. Als het lichaam even niet meewerkt.
Degene die daar alles van afweet, is de fysiotherapeut: de specialist in beweging. Bij hem of haar kunt u terecht voor de behandeling van klachten, maar ook om (ergere) klachten te voorkomen. Een fysiotherapeut adviseert, begeleidt of behandelt bij stoornissen in houding en/of beweging. Dit doet hij door bv. Oefentherapie, Manipulatie, streching, Massage, , elektrotherapie, laser en/of ultra geluid. Bij revalidatie heeft de fysiotherapeut ook een coachende rol om de patiënt te motiveren en te begeleiden van het aanleren van dat wat moeilijk is in het dagelijks leven.
In ons revalidatiecentrum werken 15 fysiotherapeuten met ieder zij eigen specialisaties als: Manueel therapeuten, osteopaten, acupuncturisten, gespecialiseerde fysiotherapeuten voor neurologische en orthepaedische behandelingen, Fysiotherapeutengespecialiseerd in Echografie, Neuromodulatie, Neurodynamica, T-care therapie, lymferdrainge en Dry Needling