HOE WERKT HET?

Algemene informatie: Medische revalidatiebehandeling in Spanje.

Steeds meer patiënten houden de wachtlijsten in Nederland en België voor gezien en gaan voor een behandeling naar het buitenland. Medische ingrepen in een buitenlands ziekenhuis of revalidatiecentrum worden tegenwoordig door de Nederlandse zorgverzekeraars volledig vergoed. Hospital Clínica Benidorm (HCB) en revalidatiecentrum MedifitReha hebben een ‘Medische Luchtbrug’ opgezet om medische behandelingen mogelijk te maken voor Nederlandse en Belgische patiënten (óók als u overwintert aan de Costa Blanca).

Dankzij de nieuwe Europese zorgwetgeving is het voor patiënten mogelijk geworden zelf te kiezen in welk land van de Europese Unie men behandeld wil worden, mits de kwaliteit gegarandeerd gelijk of hoger is en de totale kosten niet hoger zijn dan in Nederland. Omdat wij aan beide eisen voldoen kunt u, op basis van de nieuwe Europese zorgwetgeving, zonder wachttijd bij ons terecht.

U ontvangt bij ons een intensiever revalidatieprogramma (1 op 1) tegen hetzelfde tarief dan wat in Nederland geldig is. Bovendien verlenen wij meer persoonlijke service zonder dat we hier extra kosten voor in rekening hoeven te brengen. Uw reis, verblijf in ons revalidatiecentrum, de professionele Nederlandse begeleiding, de afwikkeling van het administratieve gedeelte, dit alles wordt zorgvuldig voor u geregeld. U hoeft zich nergens anders druk over te maken dan uw gezondheid.

STAP 1)  DIAGNOSE

U hebt klachten en u heeft daarvoor revalidatie nodig, dan is het noodzakelijk dat er eerst een verwijzing wordt geschreven door een revalidatiearts. Deze moet aangeven welk revaldiatietraject is geïndiceerd bij uw diagnose en of dit poliklinisch of klinisch moet zijn. Deze verwijzing kan worden geschreven door een revalidatiearts in Nederland of door onze eigen revalidatiearts.

Smiling family doctor with stethoscope.

STAP 2)  DE KOSTEN

Uw ziektekostenverzekering vergoedt de kosten voor een medische behandeling in het buitenland vanuit het basispakket.

Wij hebben met bijna alle Nederlandse ziektekostenverzekeraars afspraken gemaakt over behandeling in ons revalidatiecentrum. Als uw behandeling in Nederland vergoed wordt, dan is dat ook het geval als u in Spanje wordt behandeld. Het maakt niet uit of u een basisverzekering of een aanvullende verzekering heeft afgesloten, revalidatie wordt namelijk vergoed vanuit het basispakket.

Met een groot aantal verzekeringen hebben wij een contract en we hoeven daarom geen toestemming aan te vragen om te beginnen met een revalidatietraject. Aan verzekeringen waar we geen contract mee hebben, moeten we eerst toestemming vragen. Wij benaderen dan uw zorgverzekeraar wanneer u ons daarvoor toestemming heeft gegeven. We doen de aanvraag en vervolgens krijgen we dan binnen 10 werkdagen goedkeuring als de verzekering het eens is met de u voorgeschreven indicatie.

STAP 3)  VOORBEREIDINGEN

Wij zorgen dat het volgende voor u geregeld wordt:

  • toestemming van uw verzekeraar
  • vervoer en transfer van de luchthaven naar het revalidatiecentrum
  • van persoonlijke begeleiding tot en met de financiële afwikkeling

STAP 4)  UW REIS

U vliegt naar Alicante of Valencia. Bij aankomst wordt u op het vliegveld ontvangen door ons personeel en naar het revaldiatiecentrum in Teulada / Moraira vervoerd. Revalidatiecentrum MedifitReha ligt ongeveer een uur rijden van de luchthavens Alicante / Valencia. Op de dag van vertrek vervoeren wij u naar de luchthaven voor uw vlucht terug.

U wordt persoonlijk begeleid gedurende uw gehele verblijf zodat u zich zo prettig en comfortabel mogelijk voelt.

Revalidatiecentrum Medifit Reha ligt in het mooiste kustplaatsje van de Costa Blanca: ´Teulada – Moraira´. Bij opname in één van onze appartementen bestaat de mogelijkheid voor een kosteloze huurauto (vraag naar de voorwaarden), zodat u van de prachtige omgeving kunt genieten. Bij opname in de individuele kamer en als u niet in aanmerking komt voor de huurauto bij het appartement dan kunt u met de uitstapjes mee die wij organiseren. Een partner is van harte welkom om bij u te verblijven; er is dan echter wel een supplement van toepassing.

STAP 5)  REVALIDATIEPROGRAMMA

De eerste dag van het revalidatietraject begint altijd met een consult met onze revalidatiearts, die vervolgens de revalidatie met u en het therapeutenteam zal bespreken. Vervolgens begint u veelal dezelfde dag met de revalidatie. Regelmatig zijn er evaluatiemomenten met u en een van de therapeuten en de revalidatiearts. Dit om het revalidatieprogramma ten allen tijden aan te passen aan dat wat u op ieder moment het meeste nodig heeft.

revalidatie-knie-en-heup-02