HOE WERKT HET

Algemene informatie: Medische revalidatie behandeling in Spanje.

Steeds meer patiënten houden de wachtlijsten in Nederland en België voor gezien en gaan voor een behandeling naar het buitenland. Medische ingrepen in een buitenlands ziekenhuis of revalidatiecentrum worden tegenwoordig door de Nederlandse zorgverzekeraars volledig vergoed. Hospital Clinica Benidorm HCB (Ziekenhuis Kliniek Benidorm) en revalidatiecentrum Medifit hebben een ‘Medische Luchtbrug’ opgezet om medische behandelingen mogelijk te maken voor Nederlandse en Belgische patiënten (óók als u hier overwintert).

Dankzij de nieuwe Europese zorgwetgeving is het voor patiënten mogelijk geworden zelf te kiezen in welk land van de Europese Unie men behandeld wil worden, mits de kwaliteit gegarandeerd gelijk of hoger is en de totale kosten niet hoger zijn dan in Nederland. Omdat wij aan beide eisen voldoen, kunt u op basis van de nieuwe Europese zorgwetgeving, zonder wachttijd bij ons terecht.

U krijg zelfs bij ons meer voor hetzelfde tarief dan wat in Nederland geldig is, omdat de loon en huisvesting kosten in Spanje lager zijn dan in Nederland kunnen wij meer individuele therapie uren en meer persoonlijke service geven zonder dat we hier extra kosten voor in rekening hoeven te brengen. Uw reis en verblijf in ons revalidatiecentrum, de professionele Nederlandse begeleiding, de afwikkeling van het administratieve gedeelte, alles wordt zorgvuldig voor u geregeld. U hoeft zich nergens anders druk over te maken dan uw gezondheid.

STAP 1)  DIAGNOSE

U heeft klachten en daarvoor heeft daarvoor revalidatie nodig, dan is het noodzakelijke dat er als eerste een verwijzing wordt geschreven door een revalidatiearts. Deze moet aangeven welk revaldiatietraject is geïndiceerd bij uw diagnose en of dit poliklinisch of klinisch moet zijn. Deze verwijzing kan worden geschreven door een revalidatiearts in Nederland of door onze revalidatiearts.

Smiling family doctor with stethoscope.

STAP 2)  DE KOSTEN

Uw ziektekostenverzekering vergoedt de kosten voor een medische behandeling in het buitenland.

Wij hebben met bijna alle Nederlandse ziektekostenverzekeraars afspraken gemaakt over behandeling in ons revalidatiecentrum, Als uw behandeling in Nederland vergoed wordt, dan is dat ook het geval als u in Spanje wordt behandeld. Het maakt niet uit of u een basisverzekering heeft of een aanvullende verzekering heeft afgesloten, revalidatie wordt namelijk vergoed vanuit het basis pakket.

Met een groot aantal verzekeringen hebben wij een contract en hoeven daarom geen toestemming aan te vragen om te beginnen met een revalidatie traject. Met verzekeringen waar we geen contract mee hebben moeten we eerst om toestemming vragen. Wij benaderen deze zorgverzekeraar wanneer u ons daarvoor toestemming heeft gegeven en doen de aanvraag, vervolgens krijgen we dan binnen 10 werkdagen goedkeuring als de verwijzing van de revalidatiearts een goede indicatie heeft.

STAP 3)  VOORBEREIDINGEN

Wij zorgen dat het volgende voor u geregeld wordt:

  • toestemming van uw verzekeraar
  • vervoer en transfer van de luchthaven naar het revalidatiecentrum
  • van persoonlijke begeleiding tot en met de financiële afwikkeling

STAP 4)  UW REIS

U vliegt vanaf Schiphol, Rotterdam of Eindhoven naar Alicante. Bij aankomst wordt u op het vliegveld Alicante opgehaald door personeel van het revaldiatiecentrum en naar ons revalidatiecentrum vervoerd. Revalidatiecentrum Medifit ligt ongeveer een uur rijden van de luchthaven Alicante. Op de dag van vertrek wordt u naar Alicante gebracht voor uw vlucht terug naar Nederland of België.

U wordt persoonlijk begeleid tot en met de opname en een van onze medewerkers zorgt ervoor dat u zich comfortabel kunt installeren in ons revalidatiecentrum.

Dit centrum ligt in het mooiste kust plaatsje van de Costa Blanca, “Teulada – Moraira”. Gedurende de gehele periode krijgt u van ons kosteloos een huurauto tot uw beschikking, zodat u van de prachtige omgeving kunt genieten. Een partner is van harte welkom op bij u te verblijven, echter is er dan wel een supplement.

STAP 5)  REVALIDATIE PROGRAMMA

De eerste dag van het revalidatie traject begint altijd met een consult met onze revalidatiearts die vervolgens de revalidatie met u en het therapeuten team zal bespreken. Vervolgens begint u dezelfde dag al met de revalidatie, regelmatig zijn er evaluatie momenten met u en één van de therapeuten en de revalidatiearts. Dit om het revalidatieprogramma ter aller tijden aan te passen aan dat wat u het meeste nodig heeft op ieder moment.

revalidatie-knie-en-heup-02