Medische Fitness

Beweegprogramma´s op maat bij Medifit

Wij bieden een omvangrijk aanbod van Beweeging Programma´s. Deze variëren van senioren fitness en fitness voor mensen met gezondheidsproblemen tot aan specifieke trainingsprogramma´s voor zowel sportmannen en –vrouwen tot aan professionals.

a) Fysio Fitness

IIn 2003 is onze praktijk voor fysiotherapie uitgebreid met Fysio Fitness. Onze doelstelling was en is om mensen, op een actieve, ontspannen en verantwoorde manier gezondheidsbevordering bezig te laten zijn. Alle mensen die onder begeleiding van een fysiotherapeut willen sporten zijn van harte welkom. Wij zorgen voor een individueel programma op maat en zullen u helpen om op een sportieve en verantwoorde manier “fitter” te worden.

b) Senioren Fitness

Medifit heeft al jaren een uitgekiend seniorenprogramma voor actieve ouderen. U kunt in overleg met uw fysiotherapeut een programma samenstellen dat bij uw persoonlijke wensen past. U traint een individueel programma in groepsverband. Ook senioren met lichamelijke klachten kunnen bij ons prima aan verbeteringen van hun fitheid werken.

c) Cardio Fitness

Een vorm van fitness waarbij het trainingsprogramma afgesteld wordt op de gemeten hartslag. Het doel is om door middel van verschillende trainingen een constante hartslag aan te houden. Zo traint u steeds op het optimale inspanningsniveau. Dit geeft de beste resultaten voor conditieverbetering, verbetering van de hart functie en/of afvallen.

d) Fitvibe

Dit is een gecontroleerde Gehele Lichaams Vibratie therapie die wereldwijd in de medische sector gebruikt wordt voor de preventie en behandeling van verschillende ziektes en blessures. Training op de Medische Fitvibe traint bijna 100% van de spiervezels in het lichaam, dit tegenover alleen maar 40% tijdens normale training.

De Medische Fitvibe vibratie training maakt het mogelijk om mensen in zwakke condities, zoals osteoporose, artrose, Multiple sclerose, Parkinson en CVA patiënten voordeel te laten behalen uit training binnen de mogelijkheden.

Bewezen effectiviteit

De doelmatigheid en de positieve effecten van vibratietraining zijn in een groot aantal wetenschappelijke onderzoeken aangetoond, maar nog veel belangrijker is het feit dat honderdduizenden gebruikers over de hele wereld verbazingwekkende resultaten boeken, die uiteenlopen van een duidelijke vermindering van pijnklachten bij reumapatiënten tot gewichtsverlies en een strakker silhouet. Hoeveel universiteiten ook positieve resultaten publiceren, uiteindelijk zullen de persoonlijke ervaringen van mensen die al van alles geprobeerd hebben om weer in vorm te komen, pijn in hun rug te verlichten of gewoon hun levenskwaliteit te verhogen altijd meer indruk maken en anderen meer inspireren. En dat lukt hen nu, dankzij korte, prettige trainingen op vibratietoestellen.