POPULATIES

MORAIRA

Moraira is één van de meest charmantste toeristische kustplaatsen van de Costa Blanca. Moraira is van oorsprong een vissersdorpje aan de Costa Blanca en ligt tussen de populaire plaatsen Calpe en Jávea in. In tegenstelling tot vele andere kustplaatsen in Spanje heeft Moraira haar eigen karakter weten te behouden. Hier zijn geen grote hotels of andere hoogbouw. Het heeft een individueel toerisme, verblijvend in vrijstaande villa’s, gelegen in residentiële zones en bijna altijd voorzien van een eigen zwembad. In het centrum van Moraira en aan de stranden heerst een gezellige drukte zonder dat het massaal aandoet. De sfeervolle terrasjes zijn altijd goed bezet zoals ook de winkeltjes. De haven van Moraira herbergt naast wat vissersboten tegenwoordig vooral plezierjachten en andere recreatieboten. In de haven wordt nog steeds de vers gevangen vis geveild.

moraira1
moraira2

Moraira heeft een spectaculaire groei doorgemaakt maar is er toch in geslaagd haar bevoorrechte omgeving te behouden. De bestemmingsplannen hebben doelbewust rekening gehouden met het behoud van de natuurlijke rijkdommen, tradities en gewoonten. Volgens meest recente gegevens telt Moraira 13.281 inwoners. Moraira beschikt over indrukwekkende monumenten zoals: de laatgotische Kerk uit de XVe eeuw, de Uitkijktoren van Cabo de Oro (Cap D’Or) en de Kasteeltoren van Moraira, die aan het strand Playa de la Ampolla gelegen is. Moraira heeft een 9 km lange kustlijn met stranden en kleine baaien zoals bijvoorbeeld: El Portet, Playa de La Ampolla, Les Platjetes, L’Andragó, La Cala, enzovoort. In Moraira worden veel feesten gevierd: de Patroonsfeesten van Teulada evenals de Patroonsfeesten van Moraira worden gevierd omdat het een samengevoegde gemeente betreft. Daarbij vinden er nog talrijke andere feesten plaats: de Moros y Cristianos van Moraira, de Vreugdevuren van San Juan en het Feest van de Moscatel (muskaatwijn) in Teulada. Nog een ander kenmerk van Moraira is de gastronomie, dankzij het grote en gevarieerde aanbod, waaronder traditiegetrouwe, internationale restaurants en zeer prestigieuze creatieve keukens. Een charmante moderne gemeente met respect voor haar tradities.

JAVEA

Jávea is een toeristische kustplaats annex vissersdorp gelegen aan de Costa Blanca, tussen de kapen, beschut door de indrukwekkende berg de” Montgó”. Javea telt een bevolking van 36.714 inwoners, waarvan 52,2% de buitenlandse nationaliteit heeft. Javea is gebouwd rondom een gotische vestingkerk uit de veertiende eeuw. Het stadje is de laatste jaren flink gegroeid door nieuwbouwwijken en een grote jachthaven. Jávea heeft door de jaren heen nooit haar Mediterraanse sfeer of uiterlijk verloren. Jávea heeft gekozen voor een goed evenwicht tussen moderne ontwikkeling en de geschiedenis van Jávea. Ook speelt de natuur in en rond Jávea een grote rol.
javea1
javea2
Het zandstrand “El Arenal” is na Benidorm en Dénia éen van de meest bezochte stranden van de Costa Blanca. Het oude stadscentrum van Jávea heeft veel te bieden. Vooral de gotische middeleeuwse kerk en gebouwen en de modernere bouwstijlen uit de achttiende eeuw zijn fascinerend. Binnen de historische stadskern van Jávea treffen we het historische Gemeentehuis, de oude Markthallen, een modern Cultureel centrum, het Archeologische en Etnologische Museum. Op twee kilometer van het centrum van Jávea ligt de jachthaven, waar we de prachtige kerk van de Heilige Maagd “Nuestra Señora de Loreto” en de Visafslag aantreffen.
javea3
javea4
Bij het strand El Arenal ligt een Parador (staatshotel), de enige aan de Costa Blanca, en het strand, Playa del Arenal, met een aantrekkelijke strandboulevard. Jávea heeft een kustlijn van 21 kilometer. Een prachtige kust van stranden, kliffen en baaien. Daarbij mogen we de Montgó berg niet vergeten. Javea is net als Moraira rijk aan feesten, onder andere de feesten van San Juan, Moros y Cristianos, het feest van de stier in de zee “Bous a la Mar”, de processie ter ere van de Heilige Maagd van de zee, La Virgen del Carmen en het Levendige Schaakspel dat als Nationaal Toeristisch Belang erkend is. Golf, tennis, duiksport, jachtclub, wandeltoerisme, schieten, en nog veel meer. Jávea is een gewaardeerde toeristische enclave vol bezienswaardigheden en levenskwaliteit.

 

BENITACHELL

Het centrum van Benitachell ligt 2 km van Moraira en 4 km van Jávea. Benitachell omvat 2 kilometer kustlijn aan de Middellandse Zee. De gemeentelijke grond van Benitachell strekt zich uit over 12 vierkante kilometer, en bestaat uit twee delen: enerzijds, het binnenland gewijd aan de landbouw en anderzijds het kustgebied dat zeer grillig is met steile kliffen. Nog steeds treft men een rijk landschap van amandel, olijf- en muskaatdruiventeelt aan. Overwegend zijn er urbanisaties met vrijstaande villa’s,en het grote aantal gepensioneerde buitenlanders die hier wonen, hebben ervoor gezorgd dat de medische diensten en zorg hier optimaal zijn.

benitachell1
benitachell2

Het kustgebied van Benitachell is ruig, met enorme spectaculaire bergen en rotsen met uitkijkpunten, waarvanuit de mooiste zeezichten van de Costa Blanca te bewonderen zijn. Tussen de rotsen en bergen in treffen we prachtige stranden en baaien aan: Benitachell is gelegen tussen toeristische plaatsen zoals Moraira en Jávea, en op 78 kilometer van de stad Alicante. Benitachell beschikt over alle nodige (medische)diensten, sporten, golf, tennis en wandelroutes. Ook Benitachell heeft haar feestrijke cultuur met alle tradities behouden. Benitachell is een gemeente die haar essentie in stand heeft weten te houden, met een moderne en gastvrije mentaliteit.