INSTABILITEIT: HIPERMOBIEL

 

DE INSTABILITEIT: DE HIPERMOBILITEIT

Overmatige beweging van de wervels ten opzichte van andere wervels wordt beschouwd een spinale instabiliteit. Sommige bewegingen natuurlijk zijn normaal. Genoemd instabiele beweging bij de beweging groter is dan aangrenzende segmenten. Spinale instabiliteit kan het gevolg zijn van een verwonding, een degeneratieve proces van een volgende operatie of door een aangeboren aandoening. Symptomen van spinale instabiliteit kunnen onder meer pijn in de nek of rugpijn, zenuwpijn en spierkrampen.

De oorzaak van spinale instabiliteit is meestal het gevolg van natuurlijke slijtage en slijtage degeneratieve veranderingen van de cervicale of cervicale artritis. Het kan ook komen van een eerdere blessure of een aangeboren aandoening. Patiënten met een hernia kunnen last hebben van instabiliteit. De hele beweging van de wervels eenheid (schijf en vertebrale facetten) draagt zodanig dat de dominante structuren tekort.

medical-travel-spain-nek-instability

Als de oorzaak van het probleem is de instabiliteit, kunt u pijn, spierspasmen en de merkwaardige sensatie en een instabiele nek ervaren. Overmatige pijnlijke beweging van de wervels in de wervelkolom wordt beschouwd als een cervicale instabiliteit. Instabiliteit in dit gebied zal de patiënt het gevoel alsof de nek, schouders en rug komen tot een bredere beweging van botten, spieren en ligamenten kon verdragen.

De patiënt moet heel voorzichtig zijn met hoofdbewegingen zijn, mogelijk niet als een scherpe pijn of een “blok. Vaak is dit functionele onbalans van de wervelkolom is de voorloper van andere rugklachten dat de normale activiteiten van het dagelijks leven kunnen verstoren. Symptomen van cervicale instabiliteit omvatten acute pijn in beweging of houding, bovenste rugpijn en een instabiel gevoel in het gebied. Ook gespierde nek en rug spasmen komen vaak voor bij patiënten met cervicale instabiliteit, omdat de spieren worden overbelast proberen om pijn bij bewegen te voorkomen.