OMGEVING

Vanwege een gezond klimaat met milde winters, uitstekende gezondheidszorg, internationale restaurants, prachtige stranden, tennis, golf & spa resorts is de Costa Blanca (Alicante) in Spanje uitgegroeid tot de belangrijkste bestemming voor senioren in Europa. Vakantie of wonen in kustplaatsen zoals Jávea en Moraira is erg populair geworden, omdat deze plaatsen goede voorzieningen hebben aangebracht voor senioren met mobiliteitsproblemen. Naast het feit dat de Costa Blanca één van de mooiste gebieden van de Spaanse kustlijn is, is het ook het meest toegankelijke en comfortabele gebied voor mensen met een lichamelijke handicap of mensen die bezig zijn met een revalidatieproces. De infrastructuur is aangepast en geschikt voor rolstoelgebruikers. Talrijke Nederlandse artsen, therapeuten en specialisten werken in dit gebied en de meest gerenommeerde internationale klinieken en ziekenhuizen bevinden zich aan de Costa Blanca.

omgeving1

omgeving2

Het Revalidatiecentrum MedifitReha ligt in het noordelijke deel van de Costa Blanca, ongeveer 80 kilometer van Alicante en 100 kilometer van Valencia. Het Revalidatiecentrum MedifitReha, is gelegen in het kustplaatsje Moraira/Teulada aan de Middellandse Zee. Moraira heeft een grillige kustlijn met hoge kliffen, afgewisseld met schitterende stranden, mooie boulevards en een gezellig centrum. Het gebied heeft zijn feestrijke cultuur, tradities en gastvrijheid behouden. Hier zijn geen grote hotels of andere hoogbouw, maar overwegend vrijstaande villa´s. Het kustplaatsje heeft een gezellige sfeer zonder dat het te massaal is. In de havens liggen overwegend plezierjachten en recreatieboten. Er zijn nog altijd vissersboten die de traditionele visafslag bevoorraden. Deze wordt druk bezocht door restauranthouders en is bovendien een toeristische attractie.

omgeving3

omgeving4

Een belangrijk kenmerk van de Costa Blanca is de gastronomie, u vindt hier een gevarieerd aanbod van traditionele mediterrane en internationale restaurants. Kortom, een charmant gebied met een interessante mix tussen binnenland en kust, traditie, moderne ontwikkeling, toerisme, diensten, vrije tijd, medische zorg en sportactiviteiten.

omgeving5

MEER INFORMATIE OVER STEDEN IN DE OMGEVING

benitachell2
javea1
moraira1
moraira2