Orofacial

De behandeling is gericht op de functie van het nek gebied, het kaakgewricht, de schedel en het zenuwstelsel van het hoofd en het gezichtsgebied. Daarnaast worden ook andere regio´s nagekeken zoals, de wervelkolom en de schouders.

Het doel van de behandeling is het vinden van stoornissen (disfuncties) in deze gebieden en het behandelen daarvan. Het uiteindelijke doel van de behandeling is het verminderen van de pijnklachten en/of stoornissen in het hoofd-, nek- en gezichtsgebied. Indien dit niet mogelijk is wordt een programma opgesteld hoe men om moet gaan met de klacht in het dagelijks leven of wordt er doorverwezen naar de specialistische afdeling van de revalidatiekliniek HCB/Medifit.

De behandeling bestaat uit manuele technieken in het hoofd-, nek- en gezichtsgebied enerzijds en anderzijds uit een begeleidingsprogramma. Dit programma krijgt meestal meer vorm na de tweede tot vierde behandeling. De inhoud van dit programma kan gericht zijn op beweging tijdens het dagelijks leven, levensstijl en/of pijn begeleiding.