Revalidatie na een trauma

TRAUMA REVALIDATIE

Revalidatie na een trauma, is erop gericht om zo zelfstandig mogelijk in de eigen omgeving te kunnen functioneren. Daarbij wordt gebruik gemaakt van uw kwaliteiten en de mogelijkheden van de omgeving. ‘We halen eruit wat erin zit. Soms is dat minder dan je hoopt, maar vaak is dat meer dan je verwacht’.
Wanneer u meerdere verwondingen opgelopen heeft door een ernstig ongeluk noemen we dit multitrauma, het gaat om (complex) letsel aan het houdings- en bewegingsapparaat (botten, gewrichten, spieren, zenuwen). Echter kan een trauma ook ernstige letsel geven met als gevolg een beenamputatie of armamputatie of hersenletsel

Revalidatie: vanaf de operatie tot het herstel

Na een ingreep door een traumachirurg volgt meestal een periode van intensieve revalidatie. Het lichaamsdeel dat door deze artsen is behandeld door middel van een operatie en/of gips moet vaak tijdelijk verminderd belast worden en mag afhankelijk van de ingreep wel of niet worden bewogen. Na de eerste fase waarin het weefselherstel voorop staat kan het lichaamsdeel plaatselijk verzwakt zijn en moet er gedoseerd getraind en geoefend worden om de kracht, mobiliteit, stabiliteit en coördinatie weer te optimaliseren.

TRAUMA is de medische term voor een ongeval.

Heeft u een trauma gehad en kunt u na de ziekenhuisopname nog niet naar huis? Heeft u een indicatie voor intensieve revalidatie? Dan kunt u worden opgenomen in ons revalidatiecentrum MedifitReha. Wij verzorgen de revalidatie na uw trauma volgens de nieuwste inzichten en volledig persoonlijk gericht.
Heeft u een trauma gehad en heeft u nabehandeling nodig dan kan dit ook poliklinisch. Wij maken behandelprogramma´s op maat. Deze programma´s zijn volgens de Nederlandse richtlijnen van revalidatiegeneeskunde. Wij zorgen ervoor dat uw revalidatie na uw trauma op de best mogelijke manier en onder een prettige atmosfeer gerealiseerd wordt. Dit met de nodige zorg en therapie. Na de revalidatieperiode is zeker 90% van de patiënten weer in staat om zelfstandig te leven.

Hoofdpunten:

  • Intensieve en geavanceerde Revalidatieprogramma’s voor mensen met een (Multi) trauma.
  • Elk behandelprogramma wordt individueel samengesteld door de revalidatiearts en het therapeuten team.
  • Er wordt zoveel mogelijk rekening gehouden met uw vragen en doelen.