REVALIDATIE VAN DE WERVELKOLOM

Terug Concept is een compleet concept van de evaluatie en de behandeling van rugklachten. Het concept maakt gebruik van zorgvuldig gerichte en gecontroleerde bewegingen om de conditionering syndroom geassocieerd met pijn in de rug te keren.

Geïndividualiseerde programma’s op basis van een vragenlijst, tests en fysieke assessments zijn ontworpen. Een speciaal ontworpen machines zorgen voor een veilige en effectieve manier om de mobiliteit, kracht en coördinatie te verbeteren.

MEDISCHE EXPERTISE

Prevalentie van rugklachten.

Rugpijn is een van de meest voorkomende problemen in de westerse samenlevingen waardoor meer financiële verliezen aan bedrijven en verzekeringen systemen dan elke andere ziekte behalve verkoudheid. Tot 70% van de mensen hebben last van rugpijn op enig moment in hun leven, hebben 40% over de afgelopen drie maanden periodes van pijn die langer dan een dag in de afgelopen 12 maanden en 25% had.

CONDITIONING SYNDROOM

In de meeste gevallen van rugpijn is niet mogelijk om een specifieke diagnose, zoals een hernia verkrijgen. Ongeacht de oorzaak van de pijn, een afname van fysische activiteit plaatsvindt samen met een afname in kracht en coördinatie terug. Uiteindelijk structurele integriteit ook aangetast weefsel.

Dit kan een vicieuze cirkel leidt tot meer pijn en functieverlies te produceren. Als deze situatie wordt verlengd, zal psychologische effecten. Op dit punt de traditionele behandelmethoden zijn nutteloos en de mogelijkheid van een blijvende invaliditeit verhoogt aanzienlijk naarmate de tijd verstrijkt.

 

BEWEGING ALS MEDICIJN

medical-travel-spain-spine-rehabilitation

Verschillende studies hebben aangetoond dat de beweging kan optreden als medicijn voor pijnlijke gewrichten. In gewrichten zoals de knie, relatief eenvoudige structuren, de bewegingen zijn ook eenvoudig en gemakkelijk kracht worden uitgeoefend op een gecontroleerde manier.

Echter, de wervelkolom is een zeer complexe structuur betrokken wervels, schijven, ligamenten, spieren en functioneel dynamisch en tussenwervelschijven rotator en lange spieren van de rugspieren werken meer als statische en ondersteunend.

Het toevoegen van pijn en verlies van coördinatie, is het uiterst moeilijk om te beginnen met trainen op een gecontroleerde manier. Speciale machines nodig zijn specifieke gebied isoleren en volledige controle over de beweging en laden verschaffen.

Alle bewegingen moeten beginnen met een beperkte omvang en met lichtgewicht, altijd pijn tolerantie. Tijd is essentieel omdat fysiologische veranderingen zijn traag. De ideale behandeling duurt ongeveer drie maanden met een follow-up programma.

BEHANDELPROTOCOL

Indicaties en contra-indicaties.

De meeste rugklachten kunnen met succes door David Back Concept worden behandeld. Dit geldt ook voor niet-specifieke rugpijn, degeneratieve veranderingen, en post-operatieve hernia gevallen. Deelname vereist die geen contra-indicatie door een specialist chirurg en toestemming binnen vier maanden na de operatie. Contra-indicaties zijn onder andere tumoren, acute ontsteking en recente fracturen. De toestemming van de patiënt en de mate van motivatie is een garantie voor een succesvolle behandeling.

VALORATIES

Aangepaste programma’s vereisen een volledig begrip van de geschiedenis van de patiënt, zijn huidige status en fysieke capaciteit.

Een protocol bevat een erkende standaard vragenlijst, zoals anamnese, beschrijving van pijn en zelfevaluatie van de patiënt. Lichamelijk onderzoek evalueert houding, functionele stoornissen en beperkingen. Sommige apparatuur evaluatie uitgevoerd onderzoek van de kracht en mobiliteit in alle vlakken van de beweging. De resultaten worden geregistreerd in een database, zodat door deze gegevens te vergelijken, een complete profiel van de wervelkolom wordt verkregen. Vorige taxaties, gegeven tijdens de behandeling en na het, de artsen objectieve gegevens en aanvullende patiënt motivatie.

BEHANDEL PROGRAMMA

De aanbevolen behandeling programma duurt 24 sessies. De duur is essentieel vanwege langdurige rugklachten veroorzaakt fysiologische veranderingen in het achterste weefselstructuur, en ze hebben tijd nodig om te herstellen.

Fase Oriëntatie (afb. 1) is gericht op de wervelkolom beweging in alle vlakken, de segmentale coördinatie van de wervelkolom en het verbeteren van de weerstand van de spieren die dit ondersteunen verbeteren. Tijdens de aanpassingsfase, coördinatie en verdere verbetering weerstand, zodat de belasting geleidelijk steeds binnen de grenzen van pijn wordt verhoogd. Tijdens fase Oefening systematisch verhogen van de belasting blijft stabilisatie van de wervelkolom en de neurale spiercontrole te verhogen.