ACHTERGROND VAN HET MEDIFIT RUG CONCEPT

Rugpijn is een van de meest voorkomende problemen in de Westerse samenleving. Dit veroorzaakt meer financiële verliezen voor bedrijven en verzekeringsystemen dan elke andere ziekte behalve verkoudheid. Volgens wereldwijd onderzoek heeft 80% van de mensen éénmaal of meerdere malen in hun leven pijn in de rug.

Het ‘Medifit Rug Revalidatieconcept’ heeft zich ontwikkeld tot een van de meest vooraanstaande behandelingen op het gebied van de wervelkolom. Het is gebaseerd op medische trainingstherapie, aangevuld met: revalidatiearts, fysiotherapie, chiropractie, osteopathie, manuele therapie, acupunctuur, ontspanningstherapie, voedingsleer, psychotherapie, advies en podologie. Het pionierende David onderzoekscentrum is uitgegroeid tot een van de belangrijke centra op het gebied van rugtraining in de wereld.

medical-travel-spain-spine-concept-2

Het ‘Medifit Rug Revalidatieconcept’ komt voort uit medische en technische kennis die gedurende tientallen jaren van ontwikkeling en dankzij het gebruik van apparatuur voor revalidatie tot succesvolle behandeling van problemen in de wervelkolom heeft geleid. Dankzij de David filosofie “Beweging is Geneeskunde” zijn miljoenen mensen in meer dan 30 landen behandeld en genezen van chronische en terugkerende rugpijn. Het ‘David Rug revalidatieconcept’ is gebaseerd op het trainen van de belangrijkste spieren van het lichaam met behulp van speciale revalidatiemachines in onze rugrevalidatiezaal. Dankzij deze apparatuur is het eenvoudig de ‘core’ musculatuur van de rug op een veilige manier te meten en te trainen.

Opgemerkt dient te worden dat een ieder ernaar moet streven om deze spieren in vorm te houden. Een normale fitnesstraining garandeert niet dat de juiste spieren die de rug moeten ondersteunen en stabiliseren worden getraind. Bij de gemeenschappelijke rugoefeningen worden meestal de billen getraind die verantwoordelijk zijn voor heupstrekking. Slecht uitgevoerde buikspieroefeningen kunnen zelfs de onderrug blesseren. Mensen die veel aan fitnesstraining doen, hebben meestal sterkere buikspieren in vergelijking met de rugspieren. Deze onbalans kan leiden tot abnormale kromming van de onderrug, de zogenaamde hyperlordose. Aerobic oefeningen zoals hardlopen en balsporten vereisen een sterk en gezond spierstelsel om deze sporten veilig te kunnen uitvoeren. Het David rug revalidatieconcept is ontworpen om deze zaken aan te pakken.

es-medical-travel-spain-spine-concept

ONZE THERAPEUTISCHE BEHANDELINGEN

Degeneratieve gewrichtsaandoeningen zijn de belangrijkste oorzaak van rugpijn en dit zorgt voor een verlies aan levenskwaliteit op middelbare leeftijd en bij ouderen.

Het ‘Medifit Rug revalidatieconcept’ is een begrip geworden in de afgelopen 15 jaar. Het behoort tot een van de meest prominente concepten op het gebied van medische rugrevalidatie. De David machines vormen de steunpilaar van deze revalidatiebehandeling. Dit concept, dat wordt erkend door de meeste grote verzekeraars, maakt gebruik van speciale trainingsmachines met technologische toepassingen voor een juiste diagnose en behandeling.

Daarbij ontvangt u een door ons ontwikkeld traject van behandelingen die op uw specifieke situatie zijn afgestemd. Zoals: psychotherapie, voedingsleer, manuele therapie, T-care therapie en schockwave therapie. Dit concept, dat wordt erkend door de meeste grote verzekeraars, maakt gebruik van speciale trainingsmachines met technologische toepassingen voor een juiste diagnose en behandeling.

Het MedifitReha rugconcept is dus gebaseerd op het David rugconcept dat wordt aangevuld met therapeutische behandelingen. Samen vormen ze een complete revalidatieoplossing, specifiek geschikt voor uw rugprobleem. Op deze manier behandelen wij vele patiënten met een variatie aan rugklachten.