Op 43 jarige leeftijd ben ik getroffen door een hersenbloeding. Vanaf die dag was mijn leven totaal veranderd. Voor iedereen zijn de lichamelijke en geestelijke gevolgen anders. In mijn geval heb ik lichte cognitieve beperkingen en ben ik rechtzijdig verlamd. Na een spannende periode in het ziekenhuis of ik wel of niet geopereerd moest worden ging ik naar een revalidatiecentrum. Ik kon niet praten en was totaal de weg kwijt en had een zogenaamd delier. Na twee dagen in het revalidatiecentrum ging ik bergopwaarts. Ik ben daar 7 weken naar tevredenheid verbleven. Ik ging vooruit en had veel therapie op alle vlakken. In dit stadium wordt je weer klaargestoomd om je te kunnen redden (met of zonder hulpmiddelen) verantwoord naar huis te gaan of elders verder te revalideren. Ik mocht gelukkig naar huis. Eenmaal thuis ging de revalidatie over op een veel kleinere schaal. Een dusdanige schaal waar men je beter op voor zou moeten bereiden (de keiharde buitenwereld)

Ik kreeg vervolgens 6 maanden therapie voor 3 uur per week. 1 keer per maand had ik een gesprek met maatschappelijk werk. Fysieke training (fitness) was er niet voldoende. Er werd gesuggereerd dat het trainen van spieren geen nut heeft als je het niet gebruikt en ik moest rustig aan doen. Ik had een sub-luxatie in mijn schouder en had veel last hiervan. Ik raakte in de put, ik wilde vooruit! Ik wilde niet afgescheept worden met een dagbesteding en een driewieler! Persoonlijk heb ik baat bij fysiek alles eruit halen wat er in zit, daarna weet ik waar ik aan toe ben en dan komt de rest.

Gelukkig stuitte een van mijn zussen per toeval op een revalidatiecentrum in Spanje (Medifit) via google. Er werd intensieve revalidatie aangeboden voor o.a. mensen met een CVA. Het zou door de verzekering vergoed worden. Dat was te mooi om waar te zijn! Ik kon daar echt aan de bak.

Vanaf de dag dat ik met mijn zussen aankwam in Alicante, geloofde ik pas dat het echt bestond toen de chauffeur ons kwam ophalen. Wat een warm en menselijk onthaal, allemaal zo vriendelijk en oprecht. We werden naar een mooi en huiselijk appartement gebracht. Daar begon de spannende trip voor ons met nieuwe hoop! De volgende dag kreeg ik een intake met een lichamelijk onderzoek en werden mijn persoonlijke doelen besproken. Ik wilde beter leren lopen en mijn arm/hand weer wat kunnen gebruiken. Gedurende 8 weken heb ik 3 a 4 uur per dag zonder been of arm brace intensief getraind. Iedere week werd er opnieuw bekeken hoe ik ervoor stond en werd de behandeling ter plekke aangepast. Uiteindelijk zijn niet alle doelen behaald, maar kan weer lopen zonder beenbrace en mijn stabiliteit en uithoudingsvermogen is enorm verbeterd. Mijn arm heeft ook geen brace meer nodig. Ik kan deze hoger optillen zonder pijn en er zit regelmatig activiteit in mijn hand. De kracht van Medifit is dat het een kleine kliniek is waar mensen met mensen werken. Je voelt je absoluut geen nummer. Het fijne is dat de medewerkers niet opgeven en overal een uitdaging in zien. Als het niet linksom gaat proberen we het rechtsom. Alle medewerkers zijn stuk voor stuk professioneel, gedreven en bovenal erg vriendelijk.

Het klinkt als een lange vakantie in Spanje, maar er moet wel hard gewerkt worden. De dagelijkse beslommeringen kun je letterlijk thuis laten en je volledig op je herstel richten, zowel geestelijk als lichamelijk. Een geweldig concept en geweldige lieve mensen!

Ik heb weer een doel en zie de toekomst weer een beetje zitten, deze was voor dit avontuur nul !

Medifit, bedankt!