“Hallo Miguel,

Ik wil je nog even bedanken voor alles wat je voor mijn moeder hebt gedaan tijdens naar verblijf in Spanje. Ze is nu een week thuis en ik heb nog niet veel meer gehoord als, ‘ het was daar prachtig, Miguel en de jongens hebben zo goed voor mij gezorgd, dat had jij (ik dus) niet beter kunnen doen en Ruby was zo’n lieve vrouw.

Het komt erop neer dat mijn moeder door jouw inzet en die van de anderen een mooie tijd heeft gehad in Spanje. Ze zei Maandag nog toen ze voor het eerst hier bij de fysiotherapeut was geweest, ‘bij Miguell had ik veel meer moeten doen’ dus dat zegt weer wat over onze gezongdheidszorg hier in Nederland momenteel.

De Eerste week is moeders bijna elke dag bezig geweest om TV, radio en vrouwen-bladen, wat ik nu noem ‘het evangelie van Allicante’ te vertellen. Ook heeft ze zorgverzekeraar DSW een brief gestuurd waarin ze uitgebreid ingaat op de geweldige tijd die zij bij jullie heeft gehad.

Ze heeft mij nog verteld dat je een klacht had gekregen over het eten en dat zij dat niet begreep, mijn moeder heeft prima gegeten en ook wat dat betreft heeft het haar dus aan niets ontbroken.

Hier aangekomen was het een stuk kouder dan in Spanje, dus daar moet ze nog een beetje aan wennen, we heben hier zelfs nog een of twee dagen sneeuw gehad toen m’n moeder net thuis kwam, dus dat was even schrikken voor haar.

Verder smeer ik elke dag haar benen in met vochtinbrengende creme voor het ‘ goede been ‘ en een speciale vochtafdrijvende creme voor het geopereerde been omdat dat deeerste dagen nog erg hard en opgeblazen bleef, nu begint dat beter te gaan. Er is alleen nog een plek aan de voorkant van het geopereerde been die een beetje rood blijft. Dat heeft niet met de operatie te maken, maar van een val die ze jaren geleden heeft gemaakt thuis in de douche.

Tenslotte kan ik niet anders dan jou en jullie allemaal heel erg bedanken voor de aandacht en zorg die jullie haar hebben gegeven in de weken dat ik dat niet kon.

Nogmaals heel erg bedankt en misschien tot Ziens !

Noël Versteeg.”