Revalidatiecentrum

FAQ

Home/FAQ

FREQUENTLY ASKED QUESTIONS

Revalidatiecentrum MedifitReha is van maandag tot en met vrijdag geopend tussen 09:00 en 19:00 uur.
De behandelingen worden ook van maandag tot en met vrijdag gegeven met uitzondering van enkele feestdagen. Informeert u naar deze dagen.

Uw eerste aanspreekpunt is uw huisarts. Bespreekt u met hem/haar uw klacht. Als uw huisarts van mening is dat u specialistische zorg nodig hebt, dan zal hij/zij voor u een verwijsbrief schrijven en doorverwijzen naar de specialist. Dit kan dus bijvoorbeeld een revalidatiearts zijn. Indien vervolgens uw revalidatiearts een medische indicatie geeft voor het volgen van een revalidatiebehandeling, kunnen wij u een voorstel doen.

Dit is afhankelijk van diverse factoren zoals bijvoorbeeld de duur en intensiteit van de behandeling. Elke patiënt krijgt een op maat gemaakt revalidatieprogramma. Dit wordt normaal gesproken geheel vergoed uit het basispakket door alle Nederlandse zorgverzekeraars.

Wij houden altijd zoveel mogelijk rekening met de wensen van de patiënt, maar we moeten goed kijken naar de beschikbaarheid van de therapeuten, de behandelruimtes en uiteraard een goed uitgebalanceerd programma voor de patiënt leveren.

-De vliegreis (reiskosten in het algemeen, vliegen of met eigen auto of iets dergelijks) is voor eigen rekening.
-Medicijnkosten (veelal terug te vorderen bij uw zorgverzekeraar)
-Eigen persoonlijke uitgaven

Nee, deze zijn voor eigen rekening. Vraagt u na bij uw zorgverzekering of u misschien iets van deze kosten kunt terugvorderen.

Ons multidisciplinair team bestaat uit diverse therapeuten / artsen en deze bieden de volgende disciplines:
Acupunctuur, ergotherapie, fysiotherapie, lymfedrainage, relaxtherapie, neuropsychotherapie, osteopathie, manuele therapie, chiropractie, hydrotherapie, oefentherapie, podologie, elektrostimulatie of een behandeling met botox om spierverslapping te genereren, revalidatiearts.

Een revalidatiearts is een arts die zich heeft gespecialiseerd in het begeleiden van een patiënt die een of meerdere beperkingen heeft in zijn/haar dagelijks functioneren ten gevolge van een aandoening of een ongeval. Deze specialist is nauw betrokken bij het gehele revalidatieproces.

Dit betekent dat u regelmatig naar uw revalidatiecentrum gaat om uw behandelingen te ondergaan. Wanneer u uw programma hebt doorlopen, dan gaat u weer terug naar huis. U verblijft dus niet intern in het revalidatiecentrum.

Dit betekent dat u intern in het revalidatiecentrum verblijft en daar ook de revalidatiebehandelingen ondergaat.

Cognitieve gedragstherapie is een vorm van psychotherapie. Bij deze therapie onderzoekt onze neuropsychologe samen met u wat uw denkgewoonten zijn. De therapie is er op gericht uw gedachten die niet helpen en u slecht laten voelen om te buigen naar ‘helpende’ gedachten.

Hierbij richten wij op oudere patiënten die weer moeten herstellen na bijvoorbeeld een val waarbij een heup of knie is gebroken. U verblijft intern in ons revalidatiecentrum MedifitReha. Door middel van hulp van ons multidisciplinaire team, zorgen wij ervoor dat u weer zelfstandig kunt functioneren en herstellen van bijvoorbeeld deze val.

Hierbij richten we ons op revalidatie bij patiënten na een beroerte (CVA), het hebben van een spierziekte (bijvoorbeeld MS), Parkinson etc.

Dit type revalidatie richt zich op aandoeningen, letsels of beperkingen die hun oorzaak hebben in het lichaam. Denkt u bijvoorbeeld aan: hartrevalidatie, longrevalidatie, chronische pijnrevalidatie, heup- en knierevalidatie.

Wij bieden medische specialistische revalidatie aan, zowel niet-neurologische, als neurologische revalidatie. Bovendien bieden wij ook geriatrische revalidatie aan.

Absoluut niet, de meeste patiënten komen alleen. Vliegmaatschappijen en vliegvelden zijn voorbereid op rolstoelgebruikers, met name de vliegvelden Alicante en Valencia zijn gespecialiseerd in begeleiding van patiënten met mobiliteitsproblemen. Bij het reserveren van de tickets is het noodzakelijk uw mobiliteitsprobleem aan te geven, zodat hiermee rekening kan worden gehouden. Bij aankomst in Alicante of Valencia staat iemand van ons personeel op u te wachten. Vervolgens wordt u naar uw verblijf gebracht en geholpen met alles wat u nodig hebt.

Als u bij ons klaar bent met de revalidatie, dan wordt u weer naar het vliegveld gebracht. Hier wordt u geholpen met uw bagage en inchecken. U wordt begeleid tot de aankomsthal van uw bestemming. U moet er dus wel zelf voor zorgen dat iemand u op komt halen. Als u liever met professioneel ziekenvervoer naar huis gebracht wordt, dan kunnen wij dat voor u regelen. Om verder herstel te bevorderen is het waarschijnlijk van belang dat u in uw eigen land verder oefent bij een therapeut of in een centrum bij u in de buurt, dit is meestal poliklinisch. Wij schrijven een behandelverslag met daarin aanbevelingen hoe u het beste thuis verder kunt gaan met de therapie. De artsen en therapeuten kunnen altijd – mits u toestemming geeft – contact met ons opnemen voor eventuele vragen. Wij zullen dan het voort te zetten behandeltraject met de betrokken behandelaars bespreken.

Wij bieden 2 mogelijkheden en deze zijn als volgt:

  • 1. U kunt verblijven met of zonder partner in een van onze volledig ingerichte luxeappartementen met 1 of 2 slaapkamers. Dit zijn appartementen waar u zelfstandig kunt verblijven. Hier is geen 24-uurs verpleging, wel een 24 uur oproepdienst van onze Nederlandse huisarts en we bieden hier verpleging op afgesproken tijden. Alle appartementen hebben WIFI en Nederlandse Satelliet Televisie.

  • 2. Als een patiënt zonder partner of begeleider komt en niet zelfstandig in een appartement kan verblijven, dan bieden wij de mogelijkheid om in een kamer binnen het revalidatiecomplex te verblijven met 24 uur medische zorg en verpleging. Echter ook hier is een partner of begeleider van harte welkom om te verblijven, we zetten dan een extra bed op de kamer. Soms verblijven de patiënten hier de eerste weken en als de patiënt door de revalidatie meer zelfstandig functioneert kan deze vervolgens “overstappen” naar een appartement.

Dit hangt af van de klachten. Na een heup- of knieoperatie meestal 3 weken. Na een beroerte meestal 8 weken, echter soms zelfs 6 maanden. Bij overige klachten meestal 6 tot 8 weken.

Als u een indicatie hebt voor revalidatie van een revalidatiearts dan hebt u bij ons net zoveel recht op revalidatie als in een revalidatiecentrum in uw eigen land binnen de EU. U hebt recht op revalidatie uit het basispakket van alle Nederlandse zorgverzekeringen en andere zorgverzekeringen in de EU landen als een revalidatiearts dit heeft geïndiceerd; u hoeft dus niet aanvullend verzekerd te zijn bij de Nederlandse zorgverzekeringen!
Als de revalidatiearts een klinische verwijzing voor u schrijft, dan hebt u recht op revalidatietherapie inclusief het verblijf binnen ons revalidatiecentrum. Dit betekent dat de gehele revalidatie, het verblijf, de airportservice (transport van en naar het vliegveld), de -eventuele- huurauto, het eten en de -eventuele- verpleging worden vergoed.
Als de revalidatiearts vindt dat verblijf niet nodig is, dan schrijft hij u een verwijzing voor poliklinische revalidatie. Omdat u prima zelfstandig kunt functioneren, krijgt u in dat geval alleen de revalidatietherapie vergoed.
Aan een eventuele begeleider vragen wij een kleine bijdrage voor het gebruik van ‘volpension’.
Wij hebben een direct contract en met VGZ, Univé, UMC, IZA cura, IZA, IZZ, BEWUZT, ZEKUR en ZORGZAAM en hebben bij deze verzekeringen dus alleen maar de verwijzing van een revalidatiearts nodig om met de revalidatie te mogen beginnen. Wij werken ook samen met alle andere Nederlandse zorgverzekeraars. Echter bij deze zorgverzekeraars moeten we eerst een aanvraag doen en vervolgens wachten op toestemming. Deze toestemming duurt ongeveer 10 werkdagen; als de indicatie en verwijzing van de revalidatiearts goed is, dan krijgen we eigenlijk altijd toestemming. Dit omdat wij werken tegen dezelfde tarieven die in Nederland gangbaar zijn. Maar wij leveren veel meer service, persoonlijke therapie en begeleiding (1 op 1) dan gangbaar is in vele Nederlandse revalidatiecentra.

Wij hebben geen wachttijden.

De vliegreis, medicijnen en persoonlijke uitgaven zijn voor eigen rekening.

Absoluut, er is in dat geval wel een kleine bijdrage van toepassing. Ook stellen wij een gratis huurauto ter beschikking, zodat u, samen met uw partner of begeleider kunt genieten van de prachtige omgeving. Let u er hierbij wel op dat uw partner / begeleider u moet vervoeren en dat u geen gebruik kunt maken van ons MedifitReha transport.

U komt in aanmerking voor een gewrichtsvervangende operatie als uw orthopeed in Nederland (of elders) die diagnose heeft gesteld. Uw orthopeed heeft meestal röntgenfoto´s laten maken van het pijnlijke gewricht en heeft deze geanalyseerd. Aan de hand van deze gegevens zal de specialist u informeren over de verschillende mogelijkheden. Als een knie- of heupprothese wordt voorgesteld, dan betekent dit dat deze ingreep de beste oplossing is voor uw probleem. De operatie kunt u in Benidorm laten uitvoeren. De aansluitende revalidatie vindt plaats bij revalidatiecentrum MedifitReha in Moraira, Costa Blanca.

Neemt u voor meer informatie contact met ons op.

De eigenlijke postoperatieve pijn vermindert sterk na enkele dagen, maar de meeste patiënten ervaren onmiddellijk het verdwijnen van de pijn die veroorzaakt werd door de artrose. De intensieve revalidatie begint dus drie dagen na de operatie. Gedurende de volgende drie weken zal de pijn geleidelijk verder verminderen, in die periode neemt u pijnstillers, al naargelang uw individuele pijndrempel. U zult na de 3 weken intensieve revalidatie de belangrijkste dagelijkse activiteiten weer kunnen verrichten.

Na ongeveer zes weken moet u vlot kunnen lopen (zonder krukken), op dat ogenblik hebt u normaal gezien voldoende spiercontrole herwonnen om in alle situaties snel en gepast te kunnen reageren, dan mag u dus weer autorijden. Indien u geopereerd bent aan de linkerknie of heup en indien u beschikt over een auto met automatische versnellingsbak mag u (met goedkeuring van uw orthopeed) al iets sneller in uw auto rijden.

Als uw knie of heup echt helemaal versleten is, dan zijn er geen andere mogelijkheden. Is de slijtage in uw knie of heup nog niet zo ernstig, dan kan de pijn in veel gevallen worden bestreden met paracetamol of ontstekingsremmers. Soms kan het helpen om het gewricht met een kijkoperatie schoon te maken. Bescherming in de vorm van een brace (een metalen of kunststof omhulsel dat je rondom de knie kunt binden) voorkomt abnormale bewegingen en zorgt ervoor dat de knie wordt ontzien.

In het geval van een matige knieslijtage kunnen we voor een injectie in het kniegewricht met plasma kiezen. Er wordt bloed bij u afgenomen waaruit het plasma wordt gehaald. Dit plasma wordt met een drievoudige hoeveelheid dan in uw ‘normale’ bloed zit in uw knie of heup gespoten. De injecties worden 3 maal om de twee weken herhaald. Het plasma zorgt ervoor dat het gewricht zich weer herstelt. Deze behandeling kan uw operatie tot maximaal 5 jaar uitstellen.

Bij een kleine, lokale beschadiging in het kraakbeen, bijvoorbeeld na een ongeval, kan het kraakbeen soms worden gerepareerd met gekweekte kraakbeencellen. Bij slijtage in het gehele gewricht is dat (nog) geen optie.

Als u bij ons klaar bent met de revalidatie, dan wordt u weer naar het vliegveld van Alicante of Valencia gebracht. Hier wordt u geholpen met uw bagage en inchecken. De meeste vluchten hebben de mogelijkheid u te begeleiden tot aan de aankomsthal in uw woonland. U moet er dus wel zelf voor zorgen dat iemand u daar op komt ophalen. Als u liever met professioneel ziekenvervoer naar huis gebracht wordt, dan kunnen wij dat voor u regelen.
Om verder herstel te bevorderen is het waarschijnlijk van belang dat u in uw woonland dooroefent bij een therapeut of in een centrum bij u in de buurt, dit is meestal poliklinisch. Wij schrijven een behandelverslag met daarin een behandelplan hoe u het beste in uw woonland verder kunt gaan met de therapie. De artsen en therapeuten kunnen altijd contact met ons opnemen voor eventuele vragen. Wij zullen dan het behandelplan met de betrokken behandelaars bespreken.

Deze website gebruikt cookies zodat u betere toegang hebt naar onze informatie. Als u doorgaat met het kijken naar onze website, dan geeft u automatisch toestemming voor het accepteren van deze cookies en u accepteert tevens onze cookieregels. Klik op de link voor meer informatie.

ACEPTAR
Aviso de cookies
Revalidatiecentrum