Fysiotherapie

Het menselijk lichaam is een verbazend knap en goed georganiseerd geheel van spieren, zenuwen, botten en gewrichten waar we dagelijks op moeten kunnen rekenen. Lopen, staan, springen, bukken, het zijn vaak volkomen vanzelfsprekende bewegingen. Dat bewegen niet zo vanzelfsprekend is, beseft u pas als u ergens last van krijgt. Als het lichaam even niet meewerkt.

Degene die daar alles van afweet, is de fysiotherapeut: de specialist in beweging. Bij hem of haar kunt u terecht voor de behandeling van klachten, maar ook om (ergere) klachten te voorkomen. Een fysiotherapeut adviseert, begeleidt of behandelt bij stoornissen in houding en/of beweging. Dit doet hij door bijvoorbeeld: oefentherapie, manipulatie, stretching, massage, elektrotherapie, laser of ultra geluid. Bij revalidatie heeft de fysiotherapeut ook een coachende rol om de patiënt te motiveren en te begeleiden bij het aanleren van dat wat moeilijk is in het dagelijks leven.

In ons revalidatiecentrum werken vele fysiotherapeuten met ieder hun eigen specialisatie zoals: manuele therapie, osteopathie, acupunctuur, neurologie, orthopedie, echografie, neuromodulatie, neurodynamica, T-care therapie, lymfedrainge en dry needling.