Hoe werkt het

Algemene informatie: Medische behandeling in Spanje.

Steeds meer patiënten houden de wachtlijsten in Nederland en Belgie voor gezien en gaan voor een behandeling naar het buitenland. Medische ingrepen in een buitenlands ziekenhuis worden tegenwoordig door de meeste zorgverzekeraars volledig vergoed. Hospital Clinica Benidorm (Ziekenhuis Kliniek Benidorm) en revalidatiecentrum Medifit hebben een ‘Medische Luchtbrug’ opgezet om medische behandelingen mogelijk te maken voor Nederlandse en Belgische patiënten (óók als u hier overwintert).

Hospital Clinica Benidorm is een modern en zeer goed ziekenhuis. We hebben een uitstekende internationale reputatie. Bij ons werken veel Nederlandse medisch specialisten en international topspecialisten, bekend om hun toonaangevende specialistische behandelingen. Bovendien wordt u geholpen in uw eigen taal.

Dankzij de nieuwe Europese zorgwetgeving is het voor patiënten mogelijk geworden zelf te kiezen in welk land van de Europese Unie men behandeld wil worden, mits de kwaliteit gegarandeerd gelijk of hoger is en de totale kosten niet hoger zijn dan in Nederland. Omdat wij aan beide eisen voldoen, kunt u op basis van de nieuwe Europese zorgwetgeving, zonder wachttijd bij ons terecht.

Uw reis en verblijf in ons ziekenhuis, de professionele Nederlandse begeleiding, de afwikkeling van het administratieve gedeelte, alles wordt zorgvuldig voor u geregeld. U hoeft zich nergens anders druk over te maken dan uw gezondheid.

Geen taalprobleem

Alle medisch specialisten van Hospital Clinica Benidorm / HCB-Europe spreken Nederlands en/of Engels. Heeft u er moeite mee met het verplegend personeel te communiceren, dan kunt u gebruik maken van onze 24 uurs Tolk Service. Natuurlijk kunt u ook altijd een beroep doen op onze Nederlandstalige begeleiders.

Stap 1) Diagnose

U heeft last van knie of heup klachten en daarvoor heeft u een medische ingreep en/of revalidatie nodig. Dit kan zijn voor bijvoorbeeld een prothese, artroscopie of kruisband reconstructive. Neem dan contact met ons op en wij informeren u wat de mogelijkheden zijn.

Stap 2) De kosten

Uw ziektekostenverzekering vergoedt de kosten voor een medische behandeling in het buitenland.

Wij hebben met bijna alle Nederlandse ziektekostenverzekeraars afspraken gemaakt over behandeling in ons ziekenhuis. Als uw behandeling in Nederland vergoed wordt, dan is dat ook het geval als u in Spanje wordt behandeld. Het maakt niet uit of u een basisverzekering heeft of een aanvullende verzekering heeft afgesloten.

Wij benaderen uw zorgverzekeraar wanneer u ons daarvoor toestemming heeft gegeven. Vervolgens sturen wij u een compleet kostenoverzicht, waarin alle kosten duidelijk vermeld staan, zodat u vooraf precies weet waar u aan toe bent.

Stap 3) Voorbereidingen

Wij zorgen dat het volgende voor u geregeld wordt:

  • toestemming van uw verzekeraar
  • vervoer en transfer van de luchthaven naar het ziekenhuis
  • van persoonlijke begeleiding tot en met de financiële afwikkeling

Als alles geregeld is sturen wij u een overzicht met daarin alle belangrijke gegevens en uw reisdocumenten.

Stap 4) Uw reis

U vliegt met Transavia vanaf Schiphol, Rotterdam of Eindhoven naar Alicante. Bij aankomst wordt u op het vliegveld Alicante opgehaald en naar het ziekenhuis vervoerd. Hospital Clinica Benidorm ligt ongeveer een half uur rijden van de luchthaven Alicante.

Zodra u het ziekenhuis weer mag verlaten, wordt u begeleid naar het revalidatiecentrum Medifit.

Op de dag van vertrek gaat u naar Schiphol om in te checken voor uw vlucht. U vliegt vanaf Nederland in nog geen 2,5 uur naar Alicante.

U kunt het vliegveld van Alicante ook vanuit Rotterdam en Eindhoven bereiken. Na aankomst op het vliegveld wordt u door ons op de luchthaven ontvangen en naar Hospital Clinica Benidorm gebracht, dat op ongeveer een half uur rijden van de luchthaven ligt.

U wordt persoonlijk begeleid tot en met de opname en één van onze medewerkers zorgt ervoor dat u zich comfortabel kunt installeren in het ziekenhuis.

Stap 5) De operatie

Voorbereiding:

  • In een aantal gevallen krijgt u ongeveer twee uur voor de operatie medicijnen toegediend waarvan u slaperig wordt.
  • U mag geen make-up, sieraden, bril, lenzen of een gebitsprothese dragen tijdens de operatie. Uw gehoorapparaat mag u wél inhouden.

De operatie:

Als de verdoving is ingewerkt voert een operatieteam, waarvan uw arts deel uitmaakt, de operatie uit. Tijdens de operatie krijgt u antibiotica toegediend om de kans op infectie te verkleinen. De ingreep duurt ongeveer één tot anderhalf uur.

Na de operatie:

Na de operatie gaat u naar de uitslaapkamer, waar u goed in de gaten gehouden en gecontroleerd wordt. Zodra u voldoende bent hersteld, gaat u terug naar de verpleegafdeling.

Stap 6) Revalidatie in het ziekenhuis

De eerste dag na de operatie begint de revalidatie onder begeleiding van de fysiotherapeut. De nadruk ligt hierbij op de controle van uw knie of heup functie, waarbij we streven naar een zo goed mogelijke beweeglijkheid van het gewricht. Hiermee bedoelen we dat u uw knie zo goed mogelijk leert strekken en dat u uw knie minimaal 80-90 graden kunt buigen. Voor de heup gaat het er om dat u snel weer gewicht kunt nemen op het gewricht en het bekken kan stabiliseren. Daarom krijgt u dagelijks intensieve revalidatie onder begeleiding van een Nederlandse fysiotherapeut. Indien nodig doet u dit op de motorslede, dit is een apparaat dat uw knie passief buigt en strekt zonder te forceren. U krijgt oefeningen om zelf de knie of heup functie te verbeteren.

Stap 7) Revalidatiecentrum

Na ontslag uit het ziekenhuis (bij een knie of heup prothese is dit in het algemeen na 5 dagen) verblijft u in een nieuw luxe aparthotel met volpension. Gedurende de drie weken dat u hier verblijft krijgt u iedere dag revalidatie in het Nederlandse revalidatiecentrum Medifit. Dit centrum ligt in het mooiste kust plaatsje van de Costa Blanca, Moraira. In deze revalidatieperiode vindt ook de nazorg plaats en de het controle bezoek bij de Orthopeed die u geopereerd heeft. Gedurende de gehele periode krijgt u van ons kosteloos een huur auto als u in een van onze appartementen verblijft (vraag naar de voorwaarden), tot uw beschikking, zodat u van de prachtige omgeving kunt geneiten.

Na ontslag uit het revalidatiecentrum wordt u naar de luchthaven Alicante gebracht en helpen wij u met uw bagage en het inchecken.

Wij zorgen ervoor dat alle papieren en dossiers vervolgens weer op de juiste plaats in Nederland of Belgie komen.