Hospital Clinica Benidorm (HCB) en Medifit in Moraira werken nauw samen.  Het contract met VGZ, Univé en IZA voor intensieve interne revalidatie bij Medifit na een knieoperatie of heupoperatie in Ziekenhuis Clinica Benidorm, is met vier jaar verlengd vanwege de goede resultaten.

Wies van Leeuwen weet waar ze over praat, want ze was in Nederland werkzaam in de zorgsector en is gepensioneerd directrice van een thuiszorgorganisatie in Den Haag. “Mijn man en ik hadden al goede ervaringen bij Medifit en toen we via een folder over de medische Luchtbrug tussen Nederland en de Costa Blanca lazen, was de beslissing niet moeilijk om mijn arts in Nederland om toestemming voor operatie en behandeling in Spanje te vragen. Die kreeg ik meteen, omdat mijn verzekeringsmaatschappij VGZ hieraan meewerkt. De behandelkosten zijn immers lager dan in Nederland en de kwaliteit van de totale behandeling is gelijk en naar mijn overtuiging zelfs beter! Alle verantwoordelijke medici hebben contact. Dat je partner tegen hele lage meerkosten er dan ook nog bij kan zijn, is natuurlijk fantastisch.

“ORTHOPEDISCH CHIRURGEN STELLEN JE OP JE GEMAK”

De orthopedisch chirurgen Dr. Eric Campagnard en Dr. Antonio Blasco zijn zeer bekwaam en stellen je enorm op je gemak. De verpleegkundigen in Hospital Clinica Benidorm vind ik niet alleen professioneel en kundig; ik vind het ook schatten. Ze zijn vriendelijk en plezierig in de omgang; die warmte hielp mij over de best wel zware eerste vier dagen heen. Werkelijk alles is tot in de puntjes verzorgd én je wordt in het Nederlands geholpen! Kort na de operatie – waar ik niets van gevoeld heb – wordt je keurig opgehaald en naar het aparthotel van Medifit in Moraira gebracht.

Je hebt daar alles tot je beschikking; van een verhoogd toilet, rolstoel, krukken, douchestoel en handgrepen, tot boodschappen en maaltijden. Mijn man Nico zou in Nederland zijn handen aan mij vol hebben gehad, maar hier zette hij gezellig een kopje thee en was ons verblijf eigenlijk meer een vakantie, zonder gezeur over de was en de schoonmaak. Je krijgt normaal gesproken ook nog een auto tot je beschikking, maar daar hoefden we geen gebruik van te maken, omdat wij hier eigen vervoer hebben. Wel leren de fysiotherapeuten van Medift je hoe je in en uit moet stappen met je nieuwe heup.

“DOOR PITTIGE FYSIOTHERAPIE SNEL WEER OP DE BEEN”

Wies: “Michael Martorell Schonenberg, Gerard Krol, Ruby Springer, Rafa Abott en Paul Goudriaan zijn de fysiotherapeuten in Medifit, waar  o.a. orthopedische en neurologische revalidatie wordt gedaan. Orthopeed Eric Campagnard van Hospital Clinica Benidorm is er elke week en begeleid het fysio-traject. Ik kon met al mijn vragen bij hem en het team terecht.

Eric en Paul planden mijn hele therapiebehandeling van drie weken en ik zette mijn tanden in de af en toe best wel pittige oefeningen. Paul bleef echter nauwlettend al mijn bewegingen volgen en liet mij geen moment te ver gaan. Na zo’n behandeling ben je moe hoor, maar het voordeel is dat je in no time weer goed en pijnloos kunt lopen. Kun je je voorstellen dat ik in die drie weken maar één paracetamolletje heb geslikt? Mocht er ooit iets met mijn man of mij aan de hand zijn, dan maken we zéker weer gebruik van de Luchtbrug; wij kunnen dit iedereen aanraden.

LUCHTBRUG TEAM REGELT VLUCHT, BEHANDELING EN VERBLIJF

“Na de verwijzing vanuit Nederland heb je nergens meer omkijken naar. We hebben alleen onze koffers zelf ingepakt, ha,ha! Het Luchtbrug team van Ziekenhuis Clinica Benidorm regelt letterlijk alles. De vlucht, de operatie, administratie, communicatie met je Nederlandse arts, aparthotel en therapie; álles wat er bij komt kijken, je kunt het met een gerust hart over je heen laten komen.

Trouwens, als je hier al aan de Costa Blanca verblijft, kun je precies dezelfde knieoperatie of heupoperatie en therapie krijgen hoor! Het scheelt alleen een vlucht vanuit Nederland.”

Het gehele interview door Jaap van Kluijven met Wies van Leeuwen kunt u beluisteren via www.nieuwsradio.es (klik op Uitzending Gemist week 44).
Neem voor meer informatie contact op met het Luchtbrugteam.