VOOR NEDERLANDSE PATIENTEN IS HET AANTREKKELIJK GEWORDEN OM TE REIZEN NAAR DE  SPAANSE KUST. ZIEKENHUIZEN EN REVALIDATIE KLINIEKEN ZETTEN NU VAKER IN OP MEDISCH TOERISME NAAR SPANJE. MET NAME HEUP EN KNIE OPERATIES EN REVALIDATIE WORDEN STEEDS MEER GEDAAN DOOR ZIEKENHUIS BENIDORM HCB (HOPSITAL CLINICA BENIDORM) EN REVALIDATIE CENTRUM MEDIFIT REHA

In de blinkend schone hal van het Ziekenhuis Benidorm ( Hospital Clinica Benidorm) voeren artsen overleg. Patiënten die voorbij lopen, worden begeleid door medewerkers verschillende talen spreken, waarvan ook Nederlands.

In dit ziekenhuis HCB in Bendidorm aan de Spaanse Costa Blanca, vijftig kilometer ten noorden van Alicante, is 40% van de patiënten Nederlands. De overige 60% van de gasten bestaat uit vakantiegangers of overwinteraars uit heel Europa, een groeiende groep van zogeheten ‘medische toeristen’ die komen via de Nederlandse Medische luchtbrug ( www.luchtbrug.com).

Waarom in Nederland wachten op een nieuwe heupprothese of knieprothese als wij de operatie binen twee kunnen uitvoeren’, zegt Michael Martorell Schonenberg, mede oprichter van de het medisch toerisme concept / de medische luchtbrug Spanje van revalidatie centrum Medifit Reha in Moraira, dat volgensde Spaanse gezondheidsraad een van de beste revalidatie centra van Spanje is.‘Wij hebbeneen uitstekend medische luchtbrug concept dat deoperatie in ziekenhuis Benidorm HCB (Hospital Clinica Benidorm ) combineert met na ontslag uit het ziekenhuis een behandeling in het Nederlandse revalidatie centrum Medifit Reha. De prettige omgeving en het goede klimaat hier in Spanje bevordert natuurlijk ook een snel herstel.’

Ziekenhuis Benidorm HCB (Hospital Clinica Benidorm) en Revalidatie centrum Medifit Reha biedt vrijwel elke behandeling aan, of het nu gaat om orthopedische ingrepen of revalidatie, een cardiologische operaties of revalidatie, neurologie, nek of rug revalidatie, vertelt Michael Martorell Schonenberg terwijl hij een rondleiding geeft in het ziekenhuis Benidorm HCB ( Hospital Clinica Benidorm).  Het modern design van het ziekenhuis en de comfortabele banken en stoelen in de wachtkamers geven het ziekenhuis Benidorm HCB (Clinica Hospital Bendiorm) een vriendelijke, hygiënisch en zachteuitstraling.

Medisch toerisme naar Spanje wordt steeds belangrijker, dit komt omdat de ouderenzorg in Nederland juist minder is geworden. Met name de kwaliteit van de nazorg en de revalidaie is in Spanje in de Nederlandse revalidatie kliniek Medifit Reha erg hoog.

Gerard Krol is een Nederlandse ondernemer en eigenaar van deNederlandse revalidatie centrum Medifit Reha, een revalidatie centrum voor de revalidatie geneeskunde in van de knie en heupdat nauw samenwerkt met het Ziekenhuis Benidorm HCB (Hospital Clinica Benidrorm). Gerard Krol over het medisch toerisme ‘dit is een markt met enorm veel potentie’. Er zijn al contracten gesloten tussenverzekeringsmaatschappijen als de VGZ, UNIVEE, TRIAS en de IZA,gesprekken tussen steeds meer verzekeringsmaatschappijen zijn op dit moment gaand voor het opereren en revalideren van heup en knie protheses.

‘De kwaliteit van de zorg en revalidatie en is hier heel hoog’, vertelt Gerard Krol. ‘Het is hier gemiddeld zeker 25 a 15% goedkoper om iemand te laten behandelen, opereren en revalideren dan in Nederland.’ Deze kostenbesparing is volgens hem voornamelijk te danken aan de lagere loonkosten van het personeel van de arsten, specialisten, therapeuten en ziekenhuizen.

Ziekenhuis Benidorm HCB (Hospital Clínica Benidorm) richt zich ook deels op behandeling (operatie en revalidatie) van Nederlanders met heup of knie problemen die over winteren aan de Costa Blanca.