POSTUURCORRECTIE BIJ NEKPIJN

Halsoefeningen moeten deel uitmaken van een programma om de pijn in de cervicale wervelkolom te verminderen. Volgens het artikel in The Journal of Pain, No 11, 2007: 832-839, hebben dit soort oefeningen een onmiddellijke vermindering van de pijn ten gevolg. Het is aangetoond dat de onbalans van spierfunctie nekpijn veroorzaakt. Postuurcorrectie door cervicale spieroefeningen is zeer effectief bij het verlichten van pijn in de nek op de lange termijn. Aangenomen wordt dat sterke spieren de nekpijn verlichten door andere structuren te ontlasten bij zowel acute als chronische pijn.

Deze nekoefeningen lossen de gevolgen van een slechte cervicale houding op, zoals bijvoorbeeld hoofdpijn in verband met nek-en artritispijn. Door actieve oefeningen verbetert ook de coördinatie en de fysieke conditie van de nekspieren. De halsoefeningen die de diepe spieren direct in beweging zetten, helpen blessures te voorkomen en verminderen de pijn. We spreken over specifieke therapeutische oefeningen zoals bijvoorbeeld in het ‘David Back Concept’.

Dit op onderzoek gebaseerde concept bieden wij u in revalidatiecentrum MedifitReha aan.

es-medical-travel-spain-nek-exercises

De aanpak vereist professionele begeleiding

  • Het zich bewust zijn van het probleem
  • Het oefenen van de juiste houding en bewegingen
  • Het automatiseren van de nieuwe posturele gewoonten

Herstel van cervicale letsels of preventie van hoofd- en nekpijn vereist meer dan een symptomatische aanpak. Het is noodzakelijk de houding en de fysieke conditie van de nek, bovenrug-en onderrugregio’s te verbeteren. Er zijn veel verschillende oefeningen die kunnen worden uitgevoerd. De oefeningen zijn ook nuttig bij cervicale radiculopathie (beknelde zenuw).

Vaak kunnen juiste oefeningen alleen worden vastgesteld door middel van een zorgvuldige diagnose en begeleiding door een professionals die gespecialiseerd zijn in revalidatiegezondheidszorg.

Het team van revalidatiecentrum Medifit garandeert een op uw situatie afgestemd professioneel revalidatietraject.