Patiënten met knie artrose die willekeurig waren ingedeeld in een knie oefenprogramma van 8 weken voordat ze een totale knieprothese kregen, hadden significant hogere kwaliteit-van-leven scores 3 maanden ná de knieprotheses operatie, in vergelijking met knie patiënten die dat niet kregen volgens onderzoekers.

¨De bevindingen van deze knie studie komen overeen met de resultaten van ander klinisch knie  onderzoek van dit team, die uitwijzen dat knie patiënten die meedoen aan een Thera-Band pre-operatief knie revalidatie programa voordat ze een Totale Knieprothese krijgen, een versneld hersteld laten zien ná de knieoperatie.¨ zegt Robert Topp verbonden aan Marquette University in Milwaukee, in een persbericht van de Hygenic Corporation, de eigenaar van Thera-Band. De studie werd gepubliceerd in Perceptual & Motor Skills over knie pijn, knieartrose en knieprothese.

De studie includeeerde 18 knie patiënten. Patiënten in de pre-operatieve knie oefengroep gingen twee keer per week naar een knie fysiotherapie lab en deden hun knie oefeningen thuis een keer per week, aldus de studie. Tijdens het knie programma deden de knie patiënten knie squats, kniestrekkingen, kniebuigingen en knie / heup abductie,  knie / heup adductie, knie flexie en knie extensie oefeningen, met toenemende weerstand tegen de knie. Voorwaarts- en zijwaarts step-up knie oefeningen en voet buig- en strekoefeningen waren ook onderdeel van het knie oefenprogramma.

Bij het 3-maandse follow-up knie onderzoek lieten de knie patiënten in de knie oefengroep hogere scores zien op de 8 onderdelen van de SF-36 voor kwaliteit van leven, in vergelijking met knie patiënten die niet deelnamen aan een knie oefenprogramma. De knie patiënten uit de knie oefengroep hadden ook betere scores in de fysieke functie categorie dan de knie vergelijkings groep, volgens het persbericht over knie pijn, knieartrose en knieprothese.

 

NOOT REVALIDATIE CENTRUM MEDIFIT REHA:

Bij REVALIDATIE CENTRUM Medifit Reha werken wij ook met Thera-Band . Zoals dit knie onderzoek laat zien is dat een doeltreffende methode voor knie patiënten die revalideren van een Totale Knieoperatie. Wij zijn echter van mening dat  een gevarieerd knie oefenprogramma de patiënt nog beter voorbereidt op goed functioneren in zijn dagelijks leven dan alleen oefenen met Thera-Band. Daarom bestaat ons knie revalidatieprogramma uit vele verschillende oefenvormen bij knie pijn, knieartrose en knieprothese.