Het behandelprogramma voor Parkinson van revalidatie centrum Medifit richt zich op volwassenen die behandeld worden voor de ziekte van Parkinson. Ook bij volwassenen met atypische parkinsonismen kan dit behandelprogramma worden toegepast.

Wij werken met verschillende disciplines die samen kijken naar de huidige mogelijkheden in het dagelijks leven. Het programma kan bestaan uit een combinatie van fysiotherapie, osteopathie, ergotherapie, hydrotherapie, oefentherapie, acupunctuur en neuropsychologie. Welke therapieën precies nodig zijn is natuurlijk afhankelijk van de individuele problematiek die bij ieder patiënt anders is. Daarom beginnen wij altijd eerst met een uitgebreide intake om de problematiek in kaart te brengen. Vervolgens stellen wij een persoonlijk revalidatie programma samen aangepast aan de problematiek, mogelijkheden en wensen van de Parkinson patiënt.

 

Doel
Doel van het programma is om beter te functioneren in het dagelijkse leven, zowel lichamelijk, geestelijk als sociaal. Aandachtspunten zijn het vergroten van het zelfstandig functioneren, beter leren omgaan met de klachten en acceptatie van de huidige situatie. Belangrijk onderdeel van de revalidatie is het verbeteren van coördinatie, evenwicht gevoel om vallen te voorkomen. Ook proberen wij om preventief zoveel mogelijk de ontwikkeling van Parkinson en de symptomen hiervan te remmen en indien mogelijk te stoppen.

 

Behandeling
Het behandelprogramma bestaat uit individuele behandelingen, oefentherapie in de revalidatiezaal en hydrotherapie in ons verwarmd overdekt zwembad. Alle behandelingen in de revalidatie zaal en het zwembad natuurlijk altijd onder leiding van een fysiotherapeut om het juist uitvoeren van de oefeningen en de veiligheid van de patient te waarborgen.

In revalidatiecentrum Medifit hebben wij veel ervaring op het gebied van neurologische problematiek als Parkinson. Het multidisciplinair team bestaat uit fysiotherapeuten, osteopaten, podoloog, neuroloog, neuropsycholoog en een revalidatiearts. Zij stemmen hun visie nauw op elkaar af om samen tot de juiste diagnose en een specifiek behandelplan te komen om de kwaliteit van het leven van een parkinson patiënt ze veel mogelijk te verbeteren.