26.03.2012

medische-reizen-spanje-8

Hallo allemaal!

Na een kleine vertraging op Schiphol, zijn we rond 20:20 aangekomen op Alicante airport. Daar stonden al mensen op ons te wachten die ons naar de clinic hebben gebracht (per ambulance/taxi?). Mama is gelijk ingecheckt in de clinic. Na de nodige info ben ik naar een hotel naast de clinic gegaan.

Na een nachtje slapen is vanmorgen bij mama al bloedruk gemeten en bloed afgenomen e.d. Dokters komen zich vanmiddag voorstellen, en komen ook de dingen doornemen voor de komende dagen. Mama zit er niet tegen op :). Tot nog toe is alles goed geregeld en zien we de rest van de tijd met vertrouwen tegemoed.

Tot zover even een berichtje van ons!

Groetje van onder een strak blauwe lucht en een zonnig Benidorm,

Ida en Monique

P.S.: @Mariet, bedankt voor je kaartje!!

27.03.2012

01-27

Hallo allemaal,

Vanmorgen is mams geopereerd aan dr heup. Het is allemaal goed en vlot gegaan. Ze heeft een ruggeprik gehad en een roesje. Het is haar allemaal reuze meegevallen. Ze heeft wel het eea meegekregen van de operatie, en vond dat wel prettig. Vanmiddag hield ze vol dat ze in Spanje Portugees spreken, maar daar kon ze vanavond wel om grinnikken. Ze zegt niet veel pijn te hebben, maar heeft natuurlijk nog wel pijnstilling ;). Ze ligt vandaag op IC (is standaard na een operatie), en mag morgen weer terug naar de afdeling. Hierdoor kom ik haar maar 2 uurtjes bezoeken. Vrijdag of zaterdag gaan we naar het appartement bij het revalidatiecentrum waar ze a.s. maandag gaat beginnen met revalideren (5 dagen per week, 2 uur per dag).

Ook ik vermaak me wel, alhoewel het wel saai is in je eentje op een terrasje e.d. Verder hebben we lekker weer (net als jullie), al is de wind soms wat frisjes.

Tot zover weer de nieuwtjes.

We houden jullie op de hoogte!

29.03.2012

02-27

Hola Amigos!

Allemaal hartstikke bedankt voor alle lieve felicitatie-mailtjes, -smsjes, en -telefoontjes!

Heeft mams tóch een verjaardagsgevoel gehad!!

Ik had natuurlijk wel een cadeautje voor haar gescoord…

Liefs uit Benidorm!

REVALIDATIE MEDIFIT MORAIRA

01.04.2012

05-01

Hola amigo’s!!

Vanmorgen zijn we verhuisd van Benidorm naar Benitachell/Moraiara (ongeveer 40km verder op).

Het had nog wat regelwerk nodig… Krukken regelen, medicijnrecept regelen, naar de apotheek. Kortom: ik mocht in actie komen.

We zijn rond 11:00 opgehaald door Paul (fysiotherapeut van Medifit) die ons naar het apparthotel heeft gebracht. Onderweg prachtige in bloei staande mimosa, kersen- en perzikbomen. Ook bomen met citroenen en sinasappels gezien.

Daar aangekomen moest ik de huurauto (Chevrolet Spark) ophalen. Ook hier heeft Paul even mee geholpen. Toen weer terug naar apparthotel, en even boodschappen gedaan. Daarna waren we uitgeregeld, en keerde de rust weer terug.

Vanmiddag lekker op ons best riante balkon gezeten om te genieten van ons nieuwe uitzicht (vele malen beter dan Benidorm!). Het was dan wel bewolkt met af en toe een zonnetje, maar een temperatuurtje van 20graden .

Appartement ziet er geweldig uit, en eten wordt aan de deur bezorgd.

Mams schuiffelt rond op dr krukken (nog niet te veel, da’s ook niet goed), dat gaat al weer wat soepeler dan gisteren. Ook heeft ze dr oefeningen gedaan. Maandag om 11 uur wordt mams door de chauffeur (lees ikke) voor het eerst naar revalidatiecentrum gebracht.

Tot zo ver weer de info vanuit een zonnig Spanje

03.04.2012

06-01

Hola Amigos!

Afgelopen maandag is mams begonnen met revalideren. Het lopen gaat met de dag een beetje soepeler. Zelfs bij revalidatiecentrum staan ze ervan te kijken hoe goed het al gaat :)!!!!

Ze heeft bijna geen pijnstillers meer nodig, en de wond geneest mooi.

Vanmiddag zijn we na de lunch naar Moraira gereden en hebben we heerlijk op een terrasje aan de boulevard gezeten. De lucht is niet meer strak blauw, maar het is nog steeds zeer aangenaam om buiten te zijn.

Helaas zijn er mensen die soms wel,en soms geen mail krijgen (en dat terwjil de mailadressen wel goed zijn, aangezien we in de tussentijd van iedereen wel een reactie hebben gehad op voorgaande mailtjes). Vandaar deze oplossing..

Adios vanaf la playa 🙂

07.04.2012

08-20

Buenos dias amigos!!

Weer even een kleine update vanuit Benitachell..

Revalidatie van mams gaat nog steeds goed. In het revalidatiecentrum oefent ze op de fiets, loopband en andere apparaten. Ze heeft leuke fysiotherapeuten (helaas allemaal voorzien.. Grrrr) die elke dag vragen hoe het gaat, en eventueel het programma aanpassen. Met de dag gaat het soepeler. Zelf zegt ze dat ze aan het oefenen is voor de marathon van NY (vierdaagse van Nijmegen lijkt me realistiser), haha. Volgende week zal ik weer foto’s posten van mams die met haar oefeningen bezig is en van leuke dorpjes enzo.

Vanmorgen even boodschappen gedaan voor Paasmis. Je kent het wel: eitjes, toastjes enz.. Vanmiddag gaan we in Javea kijken hoe de terrasjes zijn en de omgeving bekijken met de auto. Revalidatiecentrum heeft voor een rolstoel gezorgt, zodat dit soort ondernemingen voor mams wat makkelijker zijn 🙂

Hasta luego!

10.04.2012

08-10

Buenos tardes amigos!

Wat een geweldig leven hebben we hier toch!! Je ontbijt, lunch en avondeten wordt aan de deur afgegeven, net als de was die je een dag van te voren hebt afgegeven :). Na het ontbijt moeders helpen met douchen, en dan naar de revalidatie brengen, en dan (soms) doorrijden naar Moraira voor een bakje koffie op een terras, of op een muurtje zitten, uitkijkend over de zee.. Na een kleine 2 uur moeders weer ophalen bij Medifit (revalidatiecentrum), terug naar ‘huis’ voor een lunch. Moeders gaat daarna 1 tot 1,5 uur slapen. Revalidatieprogramma wordt nu langzaam opgevoerd, wat mams wel begint te merken. Na haar middagdutje regelmatig in de auto naar bijvoorbeeld Moraira, Javea, Denia of Calp voor een terrasje..

We hebben volgens de Spanjaarden minder goed weer gehad met pasen. Dat vonden wij wel mee vallen :). Lekker wandelen op de boulevard.

Aanstaande donderdag worden de hechtingen eruit gehaald, dus geen dag voor terrasjes e.d. Dit wordt een op-en-neer-rij-dag.

Bijgevoegd zijn filmpjes van de revalidatie en foto’s van de omgeving..

Adios!!

14.04.2012
Buenos dias!

Weer even een verslagje van ons..

Afgelopen donderdag zijn de hechtingen van mams eruit gehaald door Dr. Campagnard. Hij is ook degene die de operatie heeft uitgevoerd. Hij is erg tevreden over de genezing van de wond :).

Revalidatie van mams gaat ook nog steeds erg goed.

De afgelopen dagen is het weer hier wat minder geworden (d.w.z. meer bewolking en 1 regenbui die ‘s avonds viel). Verder hebben we het nog steeds prima naar onze zin! Van de week hebben we heerlijk op een terrasje (gelijk aan het strand en de zee) zitten lunchen. Mams met asperges en ik heerlijke mosselen… Njammie! We krijgen tips van Miguel (fysiotherapeut) over plekjes die we ZEKER gezien moeten hebben, en elk plekje is even mooi en gezellig. Helemaal top!!

Volgende week is Paul (de fysiotherapeut die ons in Benidorm heeft opgehaald) weer terug van vakantie, dus hij zal waarschijnlijk de begeleiding van de oefeningen weer overnemen van Miguel.

Tot zo ver weer even de berichtgeving 🙂

 

PS: @ Mariet: stokken en/of rolstoel meenemen is niet nodig. Stokken neemt mams mee, en ‘vervoer’ binnen schiphol wordt geregeld 🙂

20.04.2012

08-20

Buenos tardes!!

Het is helaas alweer de een-na-laatse dag in het mooie Spanje :(…

Na de revalidatie van vanmorgen doorgereden naar El Portet, Moraira. Daar is een heerlijk terrasje, gelijk aan zee. We hebben lekker zitten lunchen en koffie gedronken en weer van de zon genoten nu het nog kan (we hebben de weersberichten van Nederland gezien en hebben dus helemáál geen zin om terug te komen ;), haha).

Morgen kan mams ook nog een uur naar het revalidatiecentrum, en dan wordt het toch echt tijd om de koffers in te pakken. Om 13:00uur moet de auto weer ingeleverd worden, en om 18:00uur worden we opgehaald door mensen van Clinica Hospital Benidorm (HCB) om naar het vliegveld van Alicante te worden gebracht. Dan vliegen we om 21:15uur terug naar Nederland, waar we rond de klok van 23:55uur zullen landen.

De hele onderneming van 4 weken naar Spanje voor een heupprothese en 3 weken revalideren is erg goed bevallen, en mocht het nodig zijn, zéker voor herhaling vatbaar!!

Dank aan de mensen van HCB en Medifit! We hebben echt een toptijd gehad!

Hasta luego 🙂

Hallo allemaal!

 

Intussen zijn we al weer dik anderhalve week thuis. De koffers zijn uitgepakt, en er wordt met weemoed terug gedacht aan het zonnige Spanje.

Controle nazorg is geregeld, en mams heeft ook een andere fysiotherapeut gevonden voor het verdere revalidatie-proces. Het gaat nog steeds goed met haar 🙂

Via deze weg nogmaals dank aan alle mensen van HCB en Medifit voor alle goede zorgen!!

Rest ons niks anders te zeggen als: wie weet tot ziens amigos!!

 

THE END

Koppelingen om de originele tekst

http://benidormbasterd.waarbenjij.nu/reisverslag/4221245/eerste-week-benidorm

www.benidormbasterd.waarbenjij.nu