Revalidatiecentrum

Het internationale revalidatiecentrum Medifit Reha in Teulada – Moraira dat onderdeel uitmaakt van het ziekenhuis Benidorm (HCB) staat bekend vanwege zijn moderne en succesvolle revalidatieprogramma’s met uitstekende medische zorg. De revalidatiegeneeskunde richt zich op verschillende lichamelijke en psychische problematieken.

De revalidatieafdelingen zijn uitgerust met de meest geavanceerde apparatuur en een ervaren team van artsen, specialisten en therapeuten. Verder bestaat ons team uit verpleegkundigen en administratief personeel die u met professionele en sociaal invoelende inbreng van dienst zijn. Wij bieden u alle medische zorg binnen ons revalidatiecentrum. Dit loopt uiteen van revalidatiegeneeskunde ( klinisch en poliklinisch), verpleging, diagnostische consulten, postoperatieve controles, wondverzorging, röntgenfoto’s tot en met ECG of echografie. Wij bieden u een volledig gespecialiseerd medisch pakket gericht op het behandelen van uw klachten.

Uiteraard zorgen wij ervoor op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen in de revalidatiegeneeskunde, om u zodoende de beste zorg en het beste advies te geven. In het revalidatiecentrum werken meer dan 30 gerenommeerde artsen, specialisten en therapeuten, die voor u klaar staan.

Alle revalidatie en therapeutische behandelingen worden verzorgd door ons vriendelijke en professionele team van therapeuten, die gebruik maken van de nieuwste en meest geavanceerde apparatuur, behandeltechnieken en -protocollen. De activiteiten in het revalidatiecentrum staan onder leiding van de Nederlanders Michael Martorell Schonenberg en Gerard Krol. Beiden hebben uitgebreide ervaring opgedaan in revalidatiecentra in Nederland (Eindhoven), Engeland (Londen), Italië (Milaan) en Spanje (Valencia). Met deze ruime ervaringen hebben beide heren samen in 1999 het revalidatiecentrum MedifitReha opgericht.

In nauwe samenwerking met uw behandelend arts en/of specialist stelt MedifitReha een revalidatieprogramma samen, om uw herstel op een deskundige, veilige en snelle manier te bevorderen. Wij zijn gespecialiseerd in een intensieve, persoonlijke en humane aanpak.

revalidatie-centrum

WAT KUNT U VAN ONS VERWACHTEN?

In onze visie staan de volgende aspecten centraal: wij doen alléén de dingen waar wij goed in zijn; excelleren in zorg kunnen wij alleen samen met u; meten is weten; innovatieve computergestuurde test- en meetapparatuur helpt ons uw prestatieniveau te monitoren; zorg op maat, omdat uw klacht onze zorg is; intensieve 1 op 1 behandeling; samenwerken aan herstel met maximale resultaten en klanttevredenheid.

Een revalidatiebehandeling richt zich niet alleen op de ziekte of aandoening zelf, maar probeert ook eventuele blijvende gevolgen ervan zoveel mogelijk te verminderen. Het doel van de revalidatiebehandeling is dat de revalidant in alle opzichten weer zo zelfstandig mogelijk kan functioneren in de maatschappij. Het kan zijn dat er blijvende gevolgen zijn door ziekte of aandoening. In dat geval leert de revalidant zo goed mogelijk met de beperkingen om te gaan. De revalidatiebehandeling vindt meestal individueel en soms in groepsverband plaats. De aandoening heeft niet alleen gevolgen voor de patiënt zelf, maar ook voor de personen uit zijn/haar naaste omgeving. Wij zorgen ervoor dat ook zij nauw worden betrokken bij het revalidatieproces.

Het behandelprotocol is volgens de nieuwste inzichten en voldoet aan de Nederlandse en internationale richtlijnen van de revalidatiegeneeskunde. Wij bieden meer dan wat revalidatiecentra in Nederland kunnen bieden. Wij werken samen met vele verzekeringsmaatschappijen in Nederland en België en hanteren dezelfde tarieven als de revalidatiecentra aldaar. Wij bieden meer intensieve 1 op 1 behandeluren dan een revalidatiecentrum in uw eigen land. Ook besteden wij veel aandacht aan klachtenpreventie en geven u daarom bij vertrek een oefenprogramma mee, zodat u thuis uw verworven conditie kunt behouden en verbeteren.

ONZE ZORGPROGRAMMA´S

revalidatie-knie-en-heup-diagram

Heeft u sinds korte of langere tijd klachten? Belemmeren deze klachten u vooral in het dagelijks functioneren of in de arbeids- en/of sportsituatie? Zo ja, dan vereist de hulp die u nodig heeft maatwerk en deskundigheid. De revalidatieprogramma´s van MedifitReha voorzien in beide. De nieuwste behandeltechnieken zijn in ons programma opgenomen zodat u zult ervaren dat uw klachten onze zorg zijn.

Het revalidatieprogramma is een door ons ontwikkeld behandel- en trainingsprogramma, waarin de meest recente inzichten rondom de revalidatie zijn verwerkt. Wij hebben jarenlange ervaring op het gebied van revalidatie. In onze aanpak staan uitgebreide intake en onderzoek voorop, met behulp van de nieuwste meet- en testapparatuur. Voorlichting/advisering over het ontstaan en verloop van de klacht en actieve revalidatie staan hierbij centraal. U heeft immers klachten en u wilt advies en hulp bij het effectief bestrijden ervan. Naast onze coachende en adviserende rol, zullen wij u vooral stimuleren om zelf actief bezig te zijn met het succesvol bestrijden van uw klachten.