Waarom een ( Neuro) Psycholoog?

Het leven, een natuurlijke beweging
‘Fijn dat er wat gebeurt’ is een veelgehoorde uitspraak. U voelt zich erkent en er wordt aan gewerkt. Dat is prettig en mensen hebben het gevoel dat er iets kan veranderen.

Ik richt me op gezondheid en welzijn en daarmee de balans van lichaam (Cuerpo) en geest (Mente). Ona is het Catalaanse woord voor golfslag in de zee, een natuurlijk proces. Een golf die komt en gaat. Net als een golfslag kennen wij in het leven stabiele en minder stabiele periodes. Als we in balans zijn met lichaam en geest, kunnen we veranderingen en weerstanden beter aan. In elk leven komen ervaringen voor die we, alleen of met steun van anderen, aankunnen. Soms hebben we de hulp van een hulpverlener nodig.

Herkenbaar?
Ja dus! Veel mensen kennen soortgelijke klachten als bijvoorbeeld paniekaanvallen, sombere gevoelens, rouw- of levensfaseproblematiek, moeite hebben gevoelens te uiten of reguleren, problemen met alcohol, communicatieproblemen met de partner, moeite met eten, burn-out, onzekerheid, slaapproblemen, problemen in het omgaan met pijn, opvoedingsproblemen of opvliegendheid.

“Soms is het besef dat iets heel normaal is al een hele geruststelling, je voelt dat je niet de enige bent.”

Op tijd hulp zoeken
De klinisch psycholoog / psychotherapeut is een voor de hand liggende keuze. Zij is breed én specialistisch opgeleid en ziet daarom, net als de huisarts, mensen met uiteenlopende klachten en van alle leeftijden. Zowel kinderen vanaf 12 jaar, volwassenen en ouderen kunnen terecht.

De zorg kan bestaan uit:
•             Advisering
De psycholoog geeft advies of voorlichting passend bij eigen krachten. Zij denkt mee en helpt tot een oplossing te komen. Dat doet zij praktisch en oplossingsgericht.
•             Behandeling
In de behandeling kijken we samen naar de klachten om deze beter te kunnen begrijpen, om bewust te worden waar de klachten voor staan of wat ze betekenen. Door meer inzicht te krijgen in eigen gedachten, gevoelens en gedrag zullen klachten verminderen of U leert er anders mee omgaan.
•             Diagnostiek
Een onderzoek geeft veel informatie over de persoonlijkheid, intelligentie, eigenschappen, sterke en zwakke kanten, klachten en/of vaardigheden. Het kan daarnaast informatie geven over neuropsychologische functies, zoals bijvoorbeeld geheugen en concentratie. Diagnostiek geeft bijvoorbeeld antwoord op de vraag of geheugenklachten passend zijn bij de leeftijd of mogelijk een dementie.

Wie is psycholoog Petra Rendering
Mijn specialisatie ligt in de diagnostiek en behandeling van angst, stemming, persoonlijkheid, (psycho)somatische klachten, niet-aangeboren hersenletsel en de veel voorkomende combinatie. Naast individuele behandelingen heb ik veel ervaring in de behandeling en begeleiding van partnerrelaties en gezinnen. De therapeutische relatie is voor mij van groot belang en mijn werkwijze kenmerkt zich door enthousiasme, openheid en rust. Ik spreek Nederlands, Engels en Spaans.

Meer informatie of een afspraak: Bel of mail naar Medifit 96 649 5448 / info@medifitreha.com