Zorgverzekeraar VGZ voorziet een verdubbeling van het aantal in het Spaanse ziekenhuis Hospital Clinica Benidorm HCB. Gingen er vorig jaar nog 371 Nederlanders naar dit ziekenhuis, dit jaar komt het aantal naar verwachting uit op circa 750.

De groeiende toestroom van Nederlandse patiënten wordt volgens de zorgverzkeraar VGZ ondermeer veroorzaakt door de mogelijkheid om te opereren en revalideren na een nieuwe heup of nieuwe knie prothese operatie. Dankzij het contract dat VGZ met het Spaanse ziekenhuis en de Nederlandse het Nederlandse revalidatie centrum Medifit heeft gesloten, kunnen knie en heup Nederlandse patiënten rechtstreeks naar Hospital Clínica Benidorm alsof of naar Medifit alsof het het een Nederlands ziekenhuis / revalidatie centrum is.

VGZ Handreiking

Zorgverzkeraar VGZ ziet het contract als een handreiking aan ouderen die in Spanje overwinteren en Nederlandse patiënten die de in Nederland op de wachtlijst staan, Ook patiënten die graag een geode en intesieve revalidatie na een nieuwe heup of nieuwe knie willen hebben zijn hier in geode handenden.  Jaarlijks bezoeken zo’n 250 duizend Nederlanders de toeristenplaats Benidorm. Bij de overwinteraars bestaat een groeiende behoefte aan lokale zorg. Reden voor zorgverzkeraar VGZ om twee jaar geleden een zorgcontract te sluiten met Hospital Clinica Benidorm en revalidatie centrum Medifit. Vorig jaar werd het contract uitgebreid met knie- en heuparrangementen met bijbehorende revalidatie van 3 weken inclusief verblijf.

Huisartsen

Inmiddels zijn er aan de Costa Blanca meerdere zorgcontracten met thuiszorgorganisaties en huisartsen. Recent heeft VGZ met vier Nederlandse huisartsen in Benidorm een contract gesloten. Deze kunnen rechtstreeks zonder administratieve rompslomp  doorverwijzen naar de tweedelijns zorg.